Yeni Başkan Ulaşımı Bedava Yapacak

Pazar günkü seçimleri açık farkla kazanarak Bükreş’in tarihindeki ilk kadın belediye başkanı olan Gabriela Firea, şehir içi ulaşımı ücretsiz yapacağını açıkladı.
Mediafax ajansına konuşan yeni başkan, makul zamanda ulaşımın bedava olması için girişimlerde bulunacağını söyledi. “Şehir içi ulaşımın modernizasyonu benim için öncelik. Ulaşım giderlerini karşılayacak ekonomik formüller arıyorum.” diyen sosyal demokrat başkan, bilet gişelerinde çalışanları sokağa atmayacağı sözünü verdi. Çiçeği burnunda belediye başkanı, “Amacımız işsizliği artırmak değil, vatandaşa iş bulmak. Seçim kampanyasında ne vaad ettiysek yapacağız.” açıklamasını yaptı.
Bükreş’te belediye başkanlığı yapan eski cumhurbaşkanı Traian Basescu ise, Gabriela Firea’nın planını mantıklı bulmadı. Konuya ironiyle yaklaşan Basescu, “Bedava ulaşım fikri irrasyonel. Ama madem çok ciddi, bir de Bükreşlilerin ısınma giderlerini sıfırlasın, tam olsun.” dedi.
Bükreş şehir içi ulaşım şirketi RATB’nin yıllık bütçesi 300 milyon Euro’yu buluyor. 110 otobüs, 15 troleybüs ve 24 tramvay hattında günde yaklaşık 2,4 milyon yolcu taşınıyor.