Ramazan İçin Pırlanta Tavsiyeler

Feyyaz Hattapoğlu
Gelin bu Ramazan’da hazine değerinde bir alışkanlık edinelim! Yolda, sokakta, iş yerinizde küçük büyük hangi bebeği, çocuğu, öğrenciyi görürseniz “Allah’ım bu çocuğu muhafaza et, rızanı kazanmaya yönelt. Maddî ve manevî kötülüklerden koru.” diye dua edelim.
Ramazan ayı bazı alışkanlıklar kazanmak için en uygun zaman. Bir başka zaman diliminde bu mümkün olmayabilir. Fakat Ramazan nefsin dizginlendiği, şeytanın zincire vurulduğu bir ay. Müsbet alışkanlıklar kazanmak kolay bir iş değildir. Ama bir kere kazanınca bir altın madeni bulmuşçasına hazine haline gelir.

Ramazan ayı bazı alışkanlıklar kazanmak için en uygun zaman. Bir başka zaman diliminde bu, mümkün olmayabilir. Ama ramazan nefsin dizginlendiği, şeytanın zincire vurulduğu bir ay. Müsbet alışkanlıklar kazanmak kolay bir iş değildir. Ama bir kere de kazanınca bir altın madeni bulmuşçasına hazine haline gelir.
Örneğin bu ramazan neyi alışkanlık haline getirebiliriz?
İşte size bir kaç öneri:
1- Şehirde yaşayanlar sabahları trafikte çok uzun zaman kaybeder. Bunu kazanca çevirmek lazım. Sabahları evden çıkarken 7 adet Ayetü’l Kürsi okuyun. Sırayla her birini arkanıza, sağınıza, önünüze, solunuza, üstünüze, altınıza okuyun. 7.yi de içinize çekin.
2- Sağ el 5 parmağınızı kullanarak her birinde 4 defa “Ya Vedud” deyin. Vedud isminin ebced değeri olan 20 defa zikretmiş olursunuz.
3- Elinizi kullanarak veya 99’luk tesbih kullanarak 129 defa “Ya Latîf” deyin. 33+33+33+ (üç atlayıp) 30 = 129 (Ebced değeri)
4- 33 Defa “SübhanAllahi ve bihamdihi sübhanAllahi’l azim” okuyun.
5- 33 defa “Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim.” Okuyun. Bu virdlerin manevi değeri, bize kazandıracakları konumuz değil. Allah rızası için maddi ve manevi kazancını düşünmeden okumalıyız.
Bunlar sabahları evden çıkarken okunabilir. Keşke alışkanlık haline getirilebilse. İlk başta zorlanabilirsiniz. Ama üstüne gidin. Bu okunanlarla hem zamanınız hem de gününüz bereketlenecektir. (Bir ilahiyatçıya danışarak bunları zenginleştirebilir, değiştirebilirsiniz.)
Bir de bir başka alışkanlık var ki dünyadaki hiç bir hazine onun yerini tutamaz.
İşte o da şu:
– Yolda, sokakta, iş yerinizde büyük-küçük hangi çocuğu, bebeği, öğrenciyi görürseniz “Allah’ım bu çocuğu muhafaza et, rızanı kazanmaya yönelt. Maddi ve manevi kötülüklerden koru.” Benzeri dualar edin ve bunu refleks haline getirin. Bunları yaparsanız hiç bir ramazan elde edemeyeceğiniz bir ramazan hazinesi kazanmış olursunuz.