Köstence’de Bayanlar Satranç Turnuvası Yapıldı.

Köstence’de düzenlenen Avrupa Bayanlar Bireysel Satranç Şampiyonasını eski dünya şampiyonu Anna Ushenina kazandı. Türkiye forması altında mücadele eden Ekaterina Atalık, 6. oldu.
satranç turnuvası2Avrupa Bayan Satranç Turnuvası Köstence’de düzenlendi.26 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında düzenlenen satranç şampiyonasında 27 ülkeden 112  bayan satranççı Köstence’de yarıştı. Mamaia’da  Comandor ve Amiral otellerinde düzenlenen  Avrupa bayan satranç şampiyonasında  dünyaca ünlü satranç ustası Anatoly Karpov,Avrupa Birliği Satranç başkanı Zurab Azmaiparşvili ve Köstence Belediye başkanı Decebal Fagadau şeref konuğu olarak katıldı.Turnuva Köstence Belediyesi Spor bakanlığı  ve Sahil-Tuna Deltası  Derneği tarafından organize edildi.Stranç Turnuvasının şampiyonu Ukrainalı  Anna Uşenina oldu.İsviçre metodunda oynanan satranç’ta Uşenina , onbir maçta herkesi yenerek 8,5 puan ile şampiyon oldu. İkinciliği  Sabrina Vega Guttierez (İspanya) ve üçüncülüğü Antoaneta Stefanova Bulgaristanlı bayan oyuncu  kazandı. Ayrıca Türkiye forması altında mücadele eden Ekaterina Atalık, 6. oldu. Bu sonuçla dünya şampiyonasına oynama hakkı elde etti. Ekaterina Atalık, 10 yıl önce Avrupa kadınlar şampiyonu olmuştu.
satranç turnuvası
Romen satranççılar ise bekledikleri sonuçları alamadılar. En iyi dereceyi Cristina Foişor 20’nci sırada ile gerçekleştirdi. Turnuvaya katılan on Romen bayan oyuncu ise elenerek gelecek sene yapılacak Avrupa Satranç Şampiyonasına katılma haklarını kaybetmiş oldular.