Euro 2016 Başlıyor! İlk Maç Fransa-Romanya

Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Fransa – Romanya maçı ile start alıyor.

İlk maçı ev sahibi Fransa’nın Romanya ile oynanacağı turnuvada heyecan dorukta. Stade de France’da oynanacak Fransa- Romanya karşılaşması 10 Haziran TSİ 22:00’de başlayacak. Karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonu’ndan Viktor Kassai yönetecek. Macar hakemin yardımcılıklarını ise György Ring ve Vencel Toth üstlenecek. Karşılaşma öncesinde Fransa milli takımı ev sahibi olmanın avantajını taşıyor. Benzemana kadroya alınmadı. Griezman ise Atletico Madrid’te gösterdiği performans ile dikkat çekiyor. Romanya ise, güçlü defans hattı ile öne çıkıyor. Elemelerde 10 maça çıkan Romenler sadece 2 gol yedi.
ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR…
FRANSA
Daha önceki turnuvalarda Michel Platini, Jean Tigana, Alan Giresse, Jean-Pierre Papin, Zinedine Zidane, Thierry Henry, Lilian Thuram gibi unutulmaz isimlerin formasını terlettiği Fransa, tecrübeli ve genç isimlerden oluşan kadrosuyla tarihindeki 3. şampiyonluğunu kazanmaya çalışacak.
Defansta görev yapan Patrice Evra ve Bacary Sagna, golcü Andre-Pierre Gignac gibi deneyimli futbolcuları kadrosunda barındıran Fransa ayrıca Lucas Digne, Paul Pogba, Kingsley Coman , Anthony Martial gibi geniş bir genç oyuncu yelpazesine sahip.
Fransa Milli Takımı formasıyla 1998’de dünya, 2000’de ise Avrupa şampiyonluğu yaşayan teknik direktör Didier Deschamps, N’Golo Kante ve Dimitri Payet’nin bu sezon İngiltere Premier Lig’de sergiledikleri performansı, turnuvada da göstermesini umuyor.
ROMANYA
Daha önceki turnuvalarda, Adrian İlie, Dan Petrescu, Moldovan, Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu gibi Türkiye’deki futbolseverlerin de yakından tanıdığı futbolcuların forma giydiği Romanya’nın kadrosundaki 23 oyuncunun 14’ü ülkeleri dışında top koşturuyor.
Takımda, kaleci Ciprian Tataruşanu , defansta görev yapan Vlad Chiricheş ve Razvan Rat gibi kariyerine Avrupa’nın büyük liglerinde devam eden isimlerin yanı sıra Spor Toto Süper Lig’de oynayan Gabriel Torje ve Bogdan Stancu da bulunuyor.
MUHTEMEL 11’LER
Fransa:Hugo Lloris-Patrice Evra-Adil Rami-Bacary Sagna-Laurent Koscielny-N’Golo Kante-Dimitri Payet-Blaise Matuidi-Paul Pogba- Antoine Griezmann-Olivier Giroud
Romanya:Ciprian Tatarusanu-Steliano Filip-Vlad Chiriches-Dragos Grigore-Cristian Sapunaru-Ovidiu Hoban-Adrian Popa-Mihai Pintilii-Nicolae Stanciu-Florin Andone-Bogdan Stancu