Ermeni Meselesini Bu Defa Cem Özdemir Üzerinden Çözeceğiz – Selçuk Gültaşlı

Cumhurbaşkanımızın fevkalbeşer ferasetiyle tespit ettiği gibi kanını laboratuvarda test edeceğiz, sonucuna göre karar vereceğiz. Türk çıkmazsa rahatlayacağız, bu seferki Ermeni ‘yalanı’nın sebebini bulacağız.
Ne zaman Ermeni meselesi gündeme gelse, sebep ya o ülkede yaklaşan seçimler ya Ermeni lobisinin gücü ya da Türkiye’nin yükselişini engellemek isteyen güçler. Hrant Dink’in ifadesi ile önce bir idrak etmemiz lazım, Ermenilerin ciddi bir acısı var.
Cem Özdemir’e gösterilen tepkilerin sakilliğini, pespayeliğini görünce Ermeni ‘yalanları’ neden kabul görüyor diye dövünmenin tek bir manası var, iç siyasette mevzi kazanmak. Cumhurbaşkanı ırkçılık yapıyor, Adalet bakanı ırkçılık yapıyor sonra da dönüp tarihimiz tertemiz demezler mi ? O tertemiz tarihin sahipleri nasıl oluyor da kan tahlili istiyor? Mustafa Müftüoğlu’nun Yalan Söyleyen Tarih Utansın kitabını sizler başucu eseri yapmadınız mı? Tarihimiz tertemizse İskilipli Atıf Hoca ne?
Cumhur’un başı kan testi isteyince, avam da ne yapsın, o da hemşehrilikten kovuyor Cem Özdemir’i? Diğeri, Mercedes marka otomobilini satmayı değil de, amblemini kapatmayı keşfediyor.
Bir de kan testi isteyen Cumhurbaşkanımızın iki de bir Avrupalılara ‘ırkçılık yapmayın’ diye seslenişi var ki, ülkenin itibarına zirve yaptırıyor.
Cem Özdemir, Avrupa’da çok önemli bir siyasi partiye başkan olan ilk Türk asıllıdır. Avrupa’nın göçmen siyasetine şekil veren az sayıdaki önemli siyasilerden biridir. Benim tanıdığım Cem Özdemir vicdanını pusula kabul etmiş, ezildiğine inandığı herkese koşmaya çalışan bir adamdır.
İşte bu yüzden, Avrupa Parlamentosu’ndayken AKP milletvekillerinin en çok ziyaret ettiği, bir çok konuda yardımını istediği az sayıdaki politikacıdan biriydi. Bu yüzden Erdoğan ve Gül’ün AB reformlarına sonuna kadar destek vermiş, bu yüzden bir çok Türkiye aleyhtarı lobiden yoğun eleştiriler almış, AKP’yi 2010’lara kadar en zor zamanlarda savunmuştur. Erdoğan ve Gül’ün askeri vesayetle mücadele ederken Cem Özdemir’in söyledikleri arşivlerdedir. Başörtüsü yasağından Kemalizm’e kadar bütün söylemleri neredeyse AKP tarafından baş tacı edilmiş bir siyasetçidir.
Bir şey daha söyleyeyim. Cem Özdemir, Avrupa Parlamentosu’nda ilk iftarı düzenleyen Avrupalı parlamenterdir.
Son bir şey söyleyeyim. Çerkez soykırımını AP gündemine ilk getiren, AP’de ilk toplantıları yapan bu yüzden Rusların hışmına uğrayan da Cem Özdemir’dir.
Cem Özdemir’le her konuda yüzde yüz hemfikir olmanız gerekmiyor ama nasıl bir adam olduğuna şahitlik etmeliyiz. Erdoğan’ın Cem Özdemir’in linç edilmesine öncülük etmesini, minnettar kalması gerekenleri hain ilân etme alışkanlığının tutarlılığı olarak okumamız lazım.