10 Numaralı Forması 725 Sterlin’e Satıldı

Brezilyalı efsane futbolcu Pele’nin yaklaşık 2 bin adet kişisel eşyasının satılacağı açık artırma dün Londra’da başladı. Los Angeles merkezli Julien’s Auction adlı şirketin açtığı müzayede 3 gün sürecek. Müzayede boyunca 3 milyon Sterlin’den fazla satışın olması bekleniyor. Açık artırma futbol efsanesinin 2015 yılında kendisine hediye edilen 10 sırt numaralı Brezilya ulusal formasının satışı ile başladı. Forma 725 Sterlin’e satıldı.
Satılan diğer eşyalar arasında 2015 tarihli ahşap bir plaket (1.125 Sterlin), 2014 tarihli Brezilya Futbol Federasyonu tarafından kendisine verilen 100. yıl madalyası (425 Sterlin) ve Kıtalararası Futbol Kupası tarafından Pele’ye takdim edilen bir plaket (225 Sterlin) yer alıyor.
Müzayedede en değerli parçanın Pele’nin bininci golünü attığı top olduğu belirtiliyor. Topa yaklaşık 42 bin Sterlin değer biçiliyor. 21 yıllık futbol kariyerinde üç Dünya Kupası kazanan tek futbolcu olan Pele’nin müzayedesinden elde edilecek gelirin bir kısmı, Brezilya’daki bir çocuk hastanesine bağışlanacak.