Türkiye’yi Çadır Devletine Çevirdiler: Pasaport İşkencesinde Polis Skandalı

Nevin İpek’in Türkiye’nin Londra Konsolosluğu tarafından el konulan pasaportuyla ilgili bir skandal daha ortaya çıktı. İpek, bir polisin “Evinize geldik yoktunuz biz de kayıp ilanı verdik” dediğini açıkladı.

Hukuksuz şekilde şirketlerine kayyım atanan Koza İpek Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek‘in eşi Nevin İpek‘in pasaportunun ‘kayıp’ olduğu bahanesiyle iptal edilmesi ve Türkiye‘nin Londra Konsolosluğu tarafından el konulmasıyla ilgili skandal büyüyor.
‘GÜLMEYİN LÜTFEN’
Skandalı Twitter hesabından duyuran Akın İpek, pasaportun Londra Konsolosluğu’nda olmasına rağmen kayıp gerekçesiyle eşine verilmediğini açıklamıştı. Devletin hukuk sınırları dışına çıkıp kin ve nefretle hareket ettiğine dikkat çeken Akın İpek, “Üzüldük mü? Evet. Fakat bize yapılanlara değil, devletimizin geldiği hale” demişti.
Nevin İpek, dün Twitter hesabından konuyla ilgili yeni bir skandalı daha duyurdu. Pasaportuna ilişkin kayıp ilanı verilmesiyle ilgili yetkililerle görüştüğünü belirten İpek, “Emniyette konuştuğum bir polis, ‘Evinize geldik, baktık yoktunuz. Biz de kayıp ilanı verdik’ dedi. Gülmeyin lütfen” mesajını paylaştı.
‘Polisin böyle bir yetkisi yok’
Konuyla ilgili açıklamada bulunan avukat Çağlayan Erginay, kayıp ilanı verme yetkisinin sadece pasaport ve kimliğin asıl sahiplerine ait olduğunu söyledi. Kayıp ilanı verilmiş olsa da pasaportun bulunması halinde hukuken geçerli olduğuna vurgu yapan Erginay, emniyet yetkililerinin kayıp ilanlarını takip etme gibi bir yetkisi bulunmadığını kaydetti. 
KOLAYCA BULUNABİLİR
Erginay, “Böyle bir kayıp ilanıyla karşı karşıya kalınması halinde ilanın yayımlandığı gazeteye bir dilekçe ile başvurarak kayıp ilanının ne zaman, hangi yolla ücretinin kim ya da kimler tarafından verildiğinin ve fatura bilgilerinin istenmesi gerekir. Böyle bir durumda ilanın kim tarafından verildiği kolaylıkla ortaya çıkarılır” dedi.