Savcı Çeteyi Deşifre Etti

Sarraf dosyasında TMSF kontrolündeki bankanın Zencani’nin paralarını akladığı belirtiliyor. İşte çete adım adım böyle deşifre oldu…
AT
1- İLK ADIM EL KOYMA
4 Temmuz 2011. TMSF Libya asıllı Arap Türk Bankası’na el koydu.
2n
2- TANIDIK EKİP İŞ BAŞINDA
O dönem TMSF’nin başında halen görevde olan Şakir Ercan Gül vardı. Gül, son olarak Digiturk’ü ihalesiz, fiyatı açıklamadan Katarlılara satan isim. Dönemin BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’di.
3n
3 – O ARTIK ZİRAAT’TE
TMSF bankaya el koyduktan yani banka devlete geçtikten sonra bankaya Osman Arslan genel müdür oldu. Arslan, şu an Ziraat Katılım’ın Genel Müdürü.
4n
4 – ÇETE HESAP AÇIYOR
Bankaya el konmaan beş ay önce bu bankada ‘özel’ bir hesap açılıyor. Hesap bu süreçte aylık 100 bin dolarlık işlem yaptı.
 
5N
5- 670 MİLYON AVRO
Bankaya el konulduktan hemen sonra 19 Ağustos 2011 ile 21 Mart 2012 arasında bu hesaba bir İrlanda bankasından gelip Malezya’daki bir bankaya yollanan 670 milyon Avro’luk para hareketi oldu.
6N
 
6- PARALAR TABELA ŞİRKETİNE
ABD’li yetkililerin araştırmasına göre Malezya’daki hesap bir tabela şirketinindi. Hesabı kullanan ‘çete’ ilk başta dikkat çekmemek için ayda üç kez 10’ar milyon Avro yolladı. 7N
7- HER SEFERİNDE 1 MİLYON AVRO KOMİSYON
ABD’li yetkililere göre bu bir “para aklama” çarkı. Para; İran petrolünü yasadışı satan Zencani’nin komisyonu. Türkiye’ye gelen paradan her seferinde 1 milyon Avro da kesilip farklı kişilere aktarılmış.