Soydaşlar, Yarınki Seçimlere Dobruca’daki 16 Belediye İçin Kendi Aday Listeleri ile Yarışacak

Romanya’da yarın yapılacak yerel seçimler için Dobruca’da da heyecanlı bekleyiş var. Soydaşların ağırlıkta bulunduğu Bölgedeki 16 Belediye için Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği (RMTTDB) seçimlerde kendi aday listeleri ile yarışacak.
Romanya genelinde 20 temsilciliği bulunan RMTTDB adayları, Dobruca bölgesinde 3’ü kasaba olmak üzere toplamda 16 belediyede seçime katılıyor.
RMTTDB, hem Köstence belediyesi için hem de meclis konseyi için yine kendi soydaş listesi ile yerel seçim yarışında ‘bizde varız’ diyor.
Soydaş derneğinin belediye meclis üyeliklerine adaylarını gösterdiği Dobruca’daki diğer belediyeler ise şöyle: Băneasa, Murfatlar, Techirghiol, 23 August, Agigea, Amzacea, Castelu, Cobadin, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Topraisar, Valu lui Traian.
Ayrıca Köstence Belediye Başkanlığına Ömer Sunay PND’den adaylığını koyarken, Sosyal Demokrat Parti (PSD)’yi temsilen Tuzla’dan Taner Reşit, Murfatlar için PND adayı Serdai Sali ile Baneasa belediye başkanlığına Ayduan Osman RMTTDB adına yarışacak.