Romanya Yerel Seçimlerinde Çavuşesku da Adaylığını Koydu!

5 Haziran Pazar günü yapılacak Romanya yerel seçimlerinde adaylığını koyan çok sayıda renkli isim var. Bunlar arasında devrik diktatör Nikolay Çavuşesku ve sonraki demokratik dönem cumhurbaşkanı Ion Iliescu ile aynı ismi taşıyan adaylar da dikkat çekiyor. Fakat bu adayların hedefi çok yüksek değil. Sadece belediye meclis üyeliklerini kazanmak.  
Romanya’nın esprileri ile ünlü Laz bölgesi olarak adlandırılan Olt’a bağlı Poboru ilçesi için Sosyal Demokrat Parti (PSD) için meclis adaylığını koyan 62 yaşındaki Nikolay Çavuşesku, seçimlerden oldukça umutlu. ‘Çavuşesku’ ismini taşımasının ve kendisiyle hemşehri olmasının dezavantaj değil tam tersi avantaj olacağını düşünüyor. Çavuşesku, ismini taşıdığı diktatörün doğduğu aynı ile bağlı Scorniceşti köyünü defalarca ziyaret ettiğini ve burada el sanatları kursu gördüğünü belirten Çavuşesku, burası ile ilgili pek çok hatırası bulunduğunu belirterek, “Çavuşesku ile herhangi bir akrabalığım yok. Dedem bu ismi vermiş bana.” açıklamasını yapıyor.
ILIESCU’NUN AVANTAJI GENÇ OLMASI  
Diğer aday Ion Iliescu ise Liberal – Demokrat Parti Koalisyonu (ALDE)’yi temsilen Crâmpoia ilçesinde meclis adayı olmak için yarışacak. 26 yaşındaki aday Iliescu’nun politika tecrübesi ise sadece birkaç senelik geçmişe dayanıyor. Çok sayıda partide görev yaptıktan sonra en son ALDE’yi temsilen Crâmpoia ilçe meclisi için 2.sıradan aday gösterilmiş. Ion Iliescu, siyasete ve meclis üyeliğine adaylığının nedenini “Daha iyi siyaset yapmak” olarak özetliyor.