Sokak Yasaklanınca Dağa Çıktılar

Şırnak’ta 14 Mart’tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 2 bin kişi, Cudi Dağı eteklerindeki İkizce bölgesini mesken tuttu. Çatışmalar sebebiyle kenti terketmek zorunda kalan halk, ağaçlardan yapılan çardaklarda yaşam mücadelesi veriyor.
sirnak3
Açlıkla karşı karşıya kalan sivil halk, dürbünle her gün Şırnak’ta yaşanan çatışmaları izliyor. Onlarca çocuk ise eğitimden yoksun bir şekilde, sağlıksız ortamda yaşamaya devam ediyor. Her türlü yaşam malzemesine ihtiyaç duyduklarını belirten vatandaşlar, kendilerine şimdiye kadar herhangi bir yardımın yapılmamasından yakındı.
sirnak2Yasağın bir an önce kalkmasını isteyen Ayşe Nur Budak, evlerine dönmenin hayalini kuruyor. Abdulkadir Cansırı da, hayvanların bile zor yaşayacağı bir ortamda hayat mücadelesi verdiklerini belirterek, “Bizi ne arayan var, ne soran. Bazı insanlar kuru ekmek bile bulamıyor.” dedi. Ahmet Çimen, “Savaşlar değil barış olsun. Başka bir şey istemiyoruz.” derken, Azime Acem, “Allah’tan reva mı? 3 aydan beri burada perişan durumdayız.” serzenişinde bulundu.