‘Seyreltilmiş Dezenfektan’ Soruşturmasının Odağındaki Isim Trafik Kazasında Öldü

Sağlık bakanının istifasına yol açan, devlet hastanelerine fahiş fiyattan seyreltilmiş dezenfektan satan üretici firmanın patronu dün geçirdiği ezrarengiz trafik kazasında öldü.
Geçtiğimiz ay sağlık bakanının istifasına neden olan skandalda hastanelerde kullanılan dezenfektanları normal fiyatının 100 katına devlete satan Hexi Paharma firmasının sahibi Dan Condrea dün bir çok soru işareti içeren trafik kazası ile öldüğü açıklandı. Trafik kazasının oluş şekli, güvenlik kamerası görüntülerindeki soru işaretleri ve ölen firma sahibinin tanınmaz halde olduğu açıklaması olayın birçok yönden farklı yorumlanmasına neden oldu.
Bükreş’in kuzey çıkışında Corbeanca yakınlarında meydana gelen kazada Condrea’nın yalnız olduğu ve tahminen 150 km hızla giderken yol kenarındaki ağaca çarptığı belirtiliyor. Yolda fren izine rastlanmazken, arabanın yerinden kopan  motoru 40 yaşındaki işadamının yüz bölgesini tanınmaz hale getirdiği açıklandı. Condrea’yı olay yerine gelen eşi elbiselerinden teşhis ettiği belirtiliyor. Ancak Romen haber siteleri iş adamının aracının kamera kayıtlarını yayınladı. Kazadan 10 dakika önce iş adamının aracının kamera kaydına girdiğini belirten haber siteleri kaza yapan araç ile iş adamının aracının aynı marka ancak farklı yıllara ait modeller olduğu iddiaları kazada soru işaretlerine neden oldu.
Polis yaşanan kazada herhangi bir fren izi olamaması nedeni ile olayın intihar olabileceği üzerinde dururken olayla ilgili soruşturma tüm yönleri ile sürdürüleceği bildirildi.