Bugün Bükreş’te Olimpiyat Heyecanı Var: Romanya’dan Dünyaya ‘Dostluk ve Kardeşlik’ Sesleri Yükselecek

Aylardır merakla beklenen ‘14. Türkçe Olimpiyatları Anadil Şarkı Finalleri’, bugün saat 16.00’de 4 bin 500 kişilik Bükreş’in en büyük gösteri merkezi Sala Palatului’de gerçekleştirilecek.
Dünyanın 29 farklı ülkesinden katılacak öğrenciler, kendi dillerinde seslendirecekleri şarkılarla yarışacak.
Olimpiyat öğrencileri, aralarında; Almanya, Romanya, Rusya, Japonya, Sri Lanka ve Kazakistan’ın da bulunduğu birbirinden seçkin uluslararası jüri üyeleri önünde kabiliyetlerini sergileyecekler. Romen jüri üyeleri arasında; Gheorghe Zamfir, Carmen Trandafir, Liana Stanciu, Alin Oprea ve Șerban Huidu gibi müzik ve sanat dünyasının önemli isimleri yer alacak.
Olimpiyatlarda birbirinden ilginç yarışmacılar mücadele ediyor. Profesyonelleri aratmayan her yarışmacının ayrı yetenek ve başarıları söz konusu.
Romanya’yı Köstence’den Regina Maria sanat lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Bianca Niță temsil edecek.
Olimpiyatlarda Slovenya’yı temsil edecek yarışmacı da 2015 Eurovizyon gençler kategorisinde 3.sırada yer almış bir isim.
Bugün saat 16’00’da yapılacak ses yarışmasını ve yarın (pazar) günü saat 18.00’de düzenlenecek Türkçe Şarkı Finallerinin sunuculuğunu Romanya’nın ünlü ismi Andreea Marin ile Avusturalyalı ünlü televizyoncu George Donikian yapacak.
Bu sene “Dünya’nın sesleri” adıyla düzenlenen anadil ses ve Türkçe Olimpiyatları Finallerini, Lumina Eğitim Kurumları ile TÜRKÇEDER birlikte organize ediyor.
https://www.youtube.com/watch?v=XZ06xSuwIys