Turizm Şehri Braşov’a Hava Limanı Yapılacak

Romanya’nın kış ve yayla turizmi için ideal şehirleri arasında yer alan Braşov’a hava alanı yapılacak. Braşov Belediye Başkanı George Scripcaru, 3 yıl içerisinde Braşov’a uluslararası hava limanı yapılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Scripcaru, yaklaşık 54 milyon Euro’ya mal olması beklenen hava alanı için uygun yer tahsisi için de fizibilite çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
brasov2
Projenin en önemli sorununun finansman olduğunu belirten Belediye Başkanı, bunu da ilçe belediyeleri ve Lokal Konseyle birlikte masaya yatırdıklarını ve hep birlikte üstesinden gelebileceklerine inandıklarını vurguladı.
Geçtiğimiz aylarda yolsuzluk ve rüşvet suçlaması ile hakkında soruşturma açılan Belediye Başkanı George Scripcaru, önümüzdeki 5 Haziran seçimleri için 10 bin imza ile yeniden bağımsız adaylığını koymuştu.
Romanya’nın Başkent Bükreş’in dışında; Köstence, Cluj Napoca, Timişoara, Arad, Sibiu, Tulçea, Craiova, Iaşi, Suceava, Baia Mare, Satu Mare, Oredea ve Targu Mureş gibi önemli merkezlerde uluslararası hava limanı bulunuyor.