7 Şüpheliyi Sağlık Kontrolüne Götüren Polise Bombalı Saldırı

Diyarbakır’da PKK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüphelinin de bulunduğu polis midibüsüne bombalı saldırı düzenlendi. Olayda, sağlık kontrolüne götürülen 3 şüpheli hayatını kaybederken 12’si polis 45 kişi yaralandı. Saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi, bir ay 10 gün arayla PKK’nın düzenlediği iki ayrı bombalı saldırıya sahne oldu. 31 Mart’ta Diyarbakır- Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan otobüs terminalinin yakınında polis servisine yönelik saldırıda 7 polis şehit olmuş, 26 kişi de yaralanmıştı. PKK, Bağlar’da dün yine polisleri taşıyan servis midibüsünü hedef aldı. Teröristler, Dicle Bulvarı üzerinde 7’nci Kolordu Komutanlığı nizamiyesi yakınında bomba yüklü araçla polis servis midibüsüne saldırdı. Saldırıda PKK mensubu oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheliden Tufan Tunç, Zafer Koluman ve Mehmet Arıgül hayatını kaybetti. Diyarbakır Valiliği, 12’si polis 45 kişinin de yaralandığını duyurdu. Valilik açıklaması şöyle: “Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle göz altına alınan BTÖ mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında Batıkent kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır.” Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu’nun patlama sırasında boş olması büyük bir faciayı önledi.
Saldırıdan sonra yayın yasağı geldi
Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır’da bombalı araçla düzenlenen terör saldırısıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirdi. Konuyla ilgili her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılması yasaklandı. Hakimlik kararında, saldırıya dair yapılan haberlerin şüphelilerin yakalanması ve olayın aydınlatılmasını riske edeceği belirtildi. Kararda, “Şüphelilerin yakalanmasının ve istihbaratlarının deşifre edilmesinin engellenmesi için, olayda kamu düzeninin bozulma riski meydana geldiği anlaşılmakla savcılığın yayın yasağı talebi kabul edilmiştir.” denildi.