Orada Masal Köyleri Var Uzakta

Avusturalya’da Hallstatt Köyü, Çin’in doğusundaki Shengshan Adası ve Norveç Renndossetra’da dağ çiftliği… Adeta masallardan günümüze kalmış, kartpostalı aratmayan köylerden bazıları.
almanyaBüyük şehirlerde yaşayanların en büyük şikayeti kalabalık ve gürültü. Hayalleri ise fırsat buldukları ilk anda kaçmak, sessizliğe sığınmak. Fransa, İngiltere, Avusturya, Çin, Kırım ve Norveç gibi dünyanın farklı ülkelerinde öyle köyler var ki gerçek olduğuna inanmak güç. Masal tadında, kartpostal karesini andırıyor. Her biri, adeta hikaye gibi okunmak istiyor. Nefes kesen dağlar, kayalıklar ve doğa arasında kalmış küçük köyler ve muhteşem kaleler.. Bazıları UNESCO tarafından koruma altına alınmış. Fransa’nın Normandiya kıyılarında bulunan Mont Saint -Michel’in yılda iki milyondan fazla ziyaretçisi bulunuyor. Kayalık bir ada üzerinde yer alan Mont Saint-Michel, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde. Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Hallstatt, Avusturyanın Alpleri ve ayna gibi yansıyan suları arasında yer alıyor. Binlerce turist İngiltere’nin Cotswolds köyüne, Arlington Row evlerini  fotoğraflamak  için akın ediyor.
almanya2Karadeniz’de yer alan Kırlangıç yuvası Kalesi, Kırım’da bir uçurumun kenarında.  1927 depreminde herhangi bir zarara uğramasa da üzerinde bulunduğu kayanın bir kısmı kopmuş. Yeşil asma bitkilerle sarılı ıssız balıkçı köyü de, Çin’in doğu kıyılarında Shengshan Adasında yer alıyor. Norveç, Renndolsetra’da geleneksel dağ çiftliği ise Innerdalen vadisinde. Konaklama imkanı bile var.
ingiltere