ABD Başkanı Obama’dan, Dil ve Kültür Olimpiyatları’na Özel Tebrik Mesajı

Ünlü Hollywood yıldızı Andy Garcia’nın sunumuyla gerçekleştirilen 14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Washington DC programı muhteşem görüntülere sahne oldu. Gecenin sürprizi ise ABD Başkanı Barack Obama’nın mesajıydı. IFLC’ye temsilcisi ile yazılı mesaj gönderen Obama, organizasyonu ve düzenleyenleri tebrik etti.

WhatsApp-Image-20160429-(2)

IFLC, OBAMA’NIN TAKDİRİNİ KAZANDI

obamanın-mesajı3

Beyaz Saray’dan gelen özel temsilcinin okuduğu mesajda “Kendi kültürel mirasınızı özel kılan geleneklerinizi aktarması bakımından bu gibi festivaller, bize kucaklayıcılığın şarkılarından çıkıp ümit ve güzelliğe doğru giden yollara şahitlik etmemize olanak sağlıyor.” diyen Obama, festivalin gençleri birleştirici çabalarını övdü.

Obama, “Sizin dünya genelinden genç insanları birleştirmek icin harcadığınız çabalar, ortak insanlık olarak, bizi birbirimizden ayıran engelleri aşmak icin sahip olduğumuz gücü yansıtıyor.” dedi.

ABD Başkanı özel mesajının sonunda, “Sizler dünyamızı meydana getiren kültürel mozaiği kutlamak ve güçlü arkadaşlık bağları kurmak için bir araya gelirken, size en iyi dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ OYUNCU ANDY GARCIA SALONU COŞTURDU

obamanın-mesajı2

Sunuculuğunu ünlü Amerikalı aktör Andy Garcia’nın yaptığı 14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Beyaz Saray’a komşu tarihi konser ve gösteri salonu DAR Constitution Hall’de düzenlendi.

Garcia, Hizmet Hareketi’nin insan hakları, fırsat eşitliği, demokrasi ve şiddet uygulamamayı savunan uluslararası sivil bir hareket olduğunu söyledi. Hareketin toplumsal yardım, eğitim faaliyetleri, dinler ve kültürlerarası diyaloğa önem verdiğini vurguladı.

ABD KONGRE ÜYELERİNDEN GÜLEN’E ÖVGÜ DOLU SÖZLER

turkce-olimpiyatları

Programa katılan ABD’li milletvekilleri kısa birer konuşma yaptı. Cumhuriyetçi Parti Texas Milletvekili Randy Weber, 2003’te Türkiye’de başlayan festivale 160 ülkeden öğrenci katılmasının inanılmaz olduğunu söyledi. Festivalin Fethullah Gülen’den ilham alınarak düzenlenmeye başladığını hatırlatan Weber, “Fethullah Gülen’e ilham olması ve barışçıl bilgeliği için teşekkür ediyoruz.” dedi. Demokrat Parti California Milletvekili Mike Honda ise festivalin barış, hoşgörü ve insanlığa hizmet gibi mesajlarının olduğunu söyledi. Honda, böylesi bir fetsivalin Türkiye’de yapılamıyor olmasının utanç verici olduğunu dile getirdi.

160 ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde öğrencinin katıldığı Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin 17. ayağı olan Washington DC’de 126 öğrenci, seslendirdiği şarkı ve oynadığı danslarla kendi kültürlerini sahneye yansıttı. IFLC kültür festivalinin Romanya ayağı 2 Mart’ta Bükreş’teki Sala Palatului’de gerçekleşmişti.

HABER: İHSAN DENLİ, WASHINGTON DC