Matematik Olimpiyatında Spectrum Öğrencisi Tam Puanla Birinci Oldu

Türk okulu öğrencileri Matematik olimpiyatlarından büyük başarı gösterdi. Okul öğrencileri 2’si altın olmak üzere toplamda 12 madalya kazandılar.
Köstence Türk okulu Spectrum ve Uluslararası Bilgisayar Lisesi (ICHC) öğrencileri başarı üstüne yeni başarılar ekliyor. Eğitim ve Araştırma Bakanlığı tarafından ulusal seviyede düzenlenen Matematik yarışmasına ICHC adına katılan öğrenciler büyük bir başarı elde ederek dereceye girdiler.
Targu-Mureş ilinde bulunan Sovata kasabasında 19-23 nisan tarihleri arasında düzenlenen Matematik olimpiyatlarında 5. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler bilgilerini yarıştırdı. Olimpiyatlarda Spectrum okulu öğrencilerinden 7. sınıf öğrencisi Girban Alexandru en yüksek puan olan 28 puan ile altın madalya kazanarak olimpiyat birincisi oldu. 6. sınıflar kategorisinde Abibula Aysel, Pacuretu Alin ile 7. sınıf öğrencisi Vergela Vlad Gümüş madalya kazandı. 6. sınıftan Palcau Matei ise bronz madalya aldı.
ichc öğrencileriICHC lisesi 9. sınıfından Sorina Andrei ve Mihai İliant  gümüş madalya ile kendi kategorilerinde ikinciliği alırken 10. sınıftan Andrei Bara, Radu Zevri, Tiberiu Corcescu ve Ana Milcu bronz madalya alarak ulusal matematik yarışmasında dereceye girdiler.
Ayrıca ICHC lisesi öğrencisi Andreas Casapu, Ulusal seviyede düzenlenen Bilgisayar yarışmasında birinciliği kazanarak Eğitim Bakanlığı tarafından mansiyon ve  Altın madalya kazandı. Andreas, Romanya’da ulusal seviyede en iyi sekiz bilgisayarcı arasında adını yazdırmış oldu.
Romanya’nın 5 vilayetinde 10 okulla eğitim faaliyetlerini sürdüren Türk okulları 21 yılda ülkeye uluslararası  yarışmalardan 600’ün üzerinde madalya kazandırdı.