Romanya Eurovision’dan Diskalifiye Edilebilir

Bu sene İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleştirilecek olan 61. Eurovision Şarkı Yarışmasından Romanya borcu nedeniyle diskalifiye olabilir.
Romen devlet kanalı TVR (Romanya TV) Avrupa Yayın birliğine (EBU) olan borcu nedeniyle bu sene  Eurovision şarkı yarışmasından diskalifiye edilebilir. Birikmiş borcun 10 milyon Euro’yu aştığını belirten EBU devletin borçlara teminat vermemesi durumunda EBU, Romanya’nın Eurovision şarkı yarışmasından çıkaracağı ve uydu yayını vermeyeceğini aktardı. Ayrıca yapılan açıklamada bunlara ek olarak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ve Rio Olimpiyatları için de yayın verilmeyeceği eklendi. TVR’nin bu yılık verilmesi gereken 250 bin Euro’nun Haziranda verildiğini belirtti.
61.Eurovision Şarkı Yarışmasına Romanya’yı temsil edecek  Ovidiu Anton ise yaptığı açıklamada “Bir sanatçı bu durumun içerisine olamamalı. TVR’nin en önemli ulusal değerlerden birisini olan müziği desteklemek gibi bir görevi var. TVR’nin  hükümetten yardım alıp, bu sorunlara bir son vereceğine eminim.” dedi.