‘Türkiye Dostumuz Politikacılarıyla Sorunlarımız Var’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile sorunlarının olmadığını bazı politikacılar ile problem yaşadıklarını söyledi.
Vladimir Putin, canlı yayında halkın sorularını yanıtladı. Türkiye ile ilgili bir soruya yanıt veren Putin, “Genel olarak komşularımızla dostane ilişkilerimiz var. Türkiye’yi dost ülke olarak görüyoruz. Türkiye halkını da dost halk olarak görüyoruz. Onlarla en iyi komşuluk ilişkileri kuracağız.” dedi.
Putin, “Davranışlarını doğru görmediğimiz bazı Türk politikacılarla sorunlarımız var. Uygun bir şekilde tepki veriyoruz. Ama biz acele etmeden sakin bir şekilde davranıyoruz. Bunlara gerekli tepki verilmeli yoksa başınıza çıkarlar. Tarihimizde böyle şeyler yaşandı, yakın tarihte de.
Bunun tekrar yaşanmasına müsaade edilemez, biz de etmeyiz. Ancak bizim çıkarlarımız doğrultusunda tüm partnerlerimizle ve komşularımızla işbirliklerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” diye ekledi.
“TÜRKİYE’NİN DOĞUSUNDA İÇ SAVAŞ VAR”
Türkiye’ye tatil için Rusların ne zaman gidebileceği sorusuna yanıt veren Putin, “Orada (Türkiye’de) doğuda neredeyse iş savaş devam ediyor. Biz bunu görmezden gelmeye çalışıyoruz. Uluslararası toplum da bunu görmezden geliyormuş gibi davranıyor.
Ama bu gerçek. Ağır askeri araçlar, ağır silahlar, tank gibi silahlar kullanılıyor. Türkiye’de neredeyse her hafta bomba patlıyor. Bizim turistlerimizle bir şey olmayacağına dair garanti nerede? Örneğin Tunus’ta turistlere plajda ateş açıldı.” dedi.
“TURİSTLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN UĞRAŞACAKLAR”
Putin, “Eminim ki Türkiye yönetimi Ruslar dahil turistlerin güvenliğini sağlamak için uğraşacak. Turizm Türkiye bütçesi için büyük bir gelir. Geçen sene Türkiye’ye yaklaşık 5 milyon Rus turist gitmişti. Mısır olayında olduğu gibi, vatandaşlarımıza Türkiye’de tatil yapmanın tehlikeli olduğunu söylememe gibi hakkımız yok.” diye konuştu.
“TÜRKİYE HÜKÜMETİ TERÖRİSTLERLE SAVAŞTIĞINDAN ÇOK İŞBİRLİĞİ YAPIYOR”
Mısır ve Türkiye’ye charter uçuşlarının ne zaman tekrar başlayacağı yönündeki soruya cevap veren Putin, “Türkiye’ye değinecek olursak. Bizim bakışımıza göre Türkiye’nin bugünkü hükümeti teröristlerle savaştığından çok işbirliği yapıyor.” iddiasında bulundu.
Rusya lideri Putin, Türkiye’nin turistler için güvenli olmadığını illeri sürüdü.