Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Geçen Ay 111 Bin Euro’luk Seyahat Masrafı Yapmış

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, medyada yer alan eleştiriler üzerine bu seneki ilk üç aylık seyahat masraflarını kamuoyuna açıkladı. Açıklamaya göre Iohannis, Mart ayında gerçekleştirdiği resmi yurtdışı ziyaretleri sırasında toplamda 111 bin Euro’luk seyahat harcaması yapmış. Iohannis, Mart ayında aralarında Türkiye, İsrail, Filistin ve Amerika Birleşik Devletlerinin de bulunduğu birçok ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirmişti.
Şubat ayında ise 191 bin Euro masraf yapan Romanya Cumhurbaşkanı, Ocak ayında da 22 bin Euro harcamış.
Sadece önemli ziyaretlere eşi Carmen Iohannis’i beraberinde götürdüğü belirtilen Cumhurbaşkanlığı açıklamasında yapılan ziyaret masraflarının içerisinde beraberindeki heyet ve bürokratların; yol, ulaşım ve konaklama masrafları ile yerel ülkede yapılan araç kiralama giderlerinin de dahil olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanlığı Sarayına (Cotroceni) 2016 için ayrılan yıllık bütçe ise 12,5 milyon Euro (56 milyon 309 bin ley) olarak duyuruldu.
presidencyERDOĞAN’IN BÜTÇESİ IOHANNİS’İN YÜZ KATI
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın yıllık bütçesi ise örtülü ödenekle birlikte yaklaşık 800 milyon Euro’yu geçiyor. Erdoğan’ın resmi bütçesi 397 milyon TL olarak görülüyor. Ancak bütçe yetmeyince 2.3 milyar TL’lik Başbakanlık’a ait örtülü ödenek de Cumhurbaşkanı’nın kullanımına açıldı. Toplamda Saray bütçesi 800 milyon Euro’yu geçiyor. Erdoğan’ın yaptırdığı 1000 odalı Kaçak Sarayın inşaat masrafları da 600 milyon Euro’yu geçmiş durumda. Halkın sırtına büyük bir yük olarak binen Sarayın inşaatı ve masrafları ise artarak devam ediyor. Türkiye’de demokrasi ve özgür medya olmadığı için örtülü ödeneğin nereye harcandığı ise devlet sırrı!..