Çalışma Koşullarının Düzeltilmesini İsteyen Madenciler Bükreş’e Yürüyor

Çalışma koşullarının düzeltilmesini isteyen yaklaşık 50 madenci seslerini duyurabilmek için Bükreş'e yürüyor. Madencilerin önümüzdeki hafta başında Başkente varmaları bekleniyor

Çalışma koşullarını protesto eden maden işçileri seslerini duyurabilmek için Târgu Jiu’dan Bükreş’e doğru yürüyüşe geçti. 320 kilometrelik yolu yürüyerek başkente ulaşmaya çalışan işçilere halktan da büyük destek geliyor. Oltenia Enerji Kompleksinde çalışan işçilerin taleplerinin gerçekleşmesi için Bükreş’e doğru yürüyüşleri yaklaşık 20 kilometreyi aşmış durumda.
Yürüyüşü organize eden Ulusal Maden-Enerji Federasyonu Başkanı Dumitru Pârvulescu, seslerini duyurmak için barışçıl bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi. Pârvulescu,”Maden sektörü çalışanlarının seslerini duyurmak için yola çıktık. Yaklaşık 8 bin çalışanın isteklerini Başbakana ileteceğiz. Biz barışçı ve trafik kurallarına da uyarak yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Muhtemeler bu yürüyüşümüz 6-7 gün sürecek.” dedi. Madencilerin önümüzdeki hafta başında Bükreş’e varmaları bekleniyor..
Ülkenin değişik bölgelerinde de birçok madende yine madenlerde uygulanan zorunlu izin, işten çıkarmalar ve kötü çalışma koşulları protesto ediliyor.