Kartal’dan Gala Zaferi

Beşiktaş, tam 1066 gün sonra Dolmabahçe’de taraftarıyla buluştu. Yeni stadındaki müthiş atmosfer altında konuk ettiği Bursaspor’u 3-2 yendi. Şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attı. Kartal’ın gollerini; Gomez (2) ve Alexis kaydetti. Timsah, Traore ve Stoch ile teselli buldu.

Beşiktaş, tam 1066 gün sonra Dolmabahçe’de taraftarıyla buluştu. Yeni stadındaki müthiş atmosfer altında konuk ettiği Bursaspor’u 3-2 yendi. Şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attı. Kartal’ın gollerini; Gomez (2) ve Alexis kaydetti. Timsah, Traore ve Stoch ile teselli buldu.

ÇARŞIDAN STADA KIRMIZI HALI

Beşiktaş taraftarı, 1066 gündür özlemle beklediği Vodafone Arena’ya dün kavuştu. Saatler öncesinden yollara düşen futbolseverler, Dolmabahçe’yi karnaval yerine çevirdi. Şarkılar ve marşlar eşliğinde tribündeki yerlerini aldı. 40 bin kişilik tesise gelen 500 bin talep elbette karşılanamadı. İceriye girebilenler şanslıydı. Yönetim büyük jest yapıp, çarşıdan stada kadar sevenlerinin ayaklarının altına kırmızı halı serdi.

GOMEZ ATTI, SEBA YANKILANDI

Seyirci kadar yeni stadda top koşturma şansına erişenler de tarihe geçti. Boyko son anda bu onurdan mahrum kaldı. İnönü’nün kapanış maçını yöneten Barış Şimşek’in düdüğüyle Beşiktaş-Bursa mücadelesi başladı. İlk golü kimin atacağı merak ediliyordu. Alman forvet Mario Gomez, kendi çabasıyla girdiği ceza alanında rakip savunmayı zorlayarak 22’de fileleri sarstı ve tarihe geçti. Hoparlörden efsane başkan Süleyman Seba’nın ismi yankılandı.

HEYECAN VE TANSİYON YÜKSELDİ

Bursaspor, 29’da Siyah-Beyazlı savunmayı ekarte eden atak sonucu Traore’yle beraberliği sağladı: 1-1. İkinci yarı pizosyonlarla başladı. Top bir o kalede bir bu kaledeydi. Kartal, 53’te Alexis ile tekrar öne geçti: 2-1. 58’de kazanılan penaltı vuruşunu Gomez kullandı. Kaleci çıkardı, aynı oyuncu meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-1. 71’de oyuna sonradan giren Stoch attı: 3-2. 81’de Q7 müthiş vurdu, Jem çizgiden çıkardı. Uzatmada Hamza Hamzaoğlu tribüne yollandı. Quaresma, kendisine faul yapan Hosogai’yi tokatladı. İki oyuncu da kırmızı kart gördü. Ve son düdük çaldı.

YİNE ‘GAZ’A GELDİLER

Vodafone Arena’nın açılışına biber gazlı TOMA’lı müdahale damga vurdu. Stad çevresindeki polisler, “Ağaçlı yolda” taraftarları uzaklaştırmak için biber gazı ve su sıktı. Gazdan stadyum içindeki taraftarlar da etkilendi. Futbolseverlerin, yeni statlarındaki ilk maçın heyecanını yaşamak için koştuğu Dolmabahçe’de, bu denli sert tepkiyle karşılamalarına kimse anlam veremedi. Işıl ışıl cadde bir anda savaş alanına döndü.

İLK KRİZ PROTOKOLDEN

Beşiktaş yönetiminin, maç için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne (GSGM) statta yer ayırmaması krize dönüştü. Başkan Fikret Orman’ın, milletvekili, siyasiler, bürokrat ve özel misafirleri konusunda sıkıntıya düşen GSGM’nin İstanbul şubesi yetkililerine kendi locasını teklif ettiği, bunun kabul görmediği öğrenildi. Sözleşme gereği, 4 loca ve 180 tribün biletinin ayrılması gerekiyordu. Genel müdürlük yetkilileri, bugün mahkemeye gitmeye hazırlanıyor.

İNSAN DEĞİŞMELİ: Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, stadı yapanlara tebrik etti. Ünlü hoca, “Eski binalar yıkılır, yenileri yapılır. İnsan kendini değiştirmeli. Böyle statlar bunu sağlayacak.” dedi.

TEMİZ KALSIN: Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, stadı muhteşem buldu. Başarılı çalıştırıcının bir de dileği vardı: “Bu stadın içini umarım şiddetle doldurmayız. Beşiktaş’a yakışmış.”

STADI ERKEN AÇTILAR: Vodafone Arena’nın açılış saatine kurulan kronometre saat 19.00’da sıfırlandı. Maç 20.00’de başladığı için ilk düdüğe yapılan kurgunun yanlış olduğu görüldü.

TRİBÜNDE PASCAL ŞOV: Bir dönem Beşiktaş’ta oynayan ve taraftarın sevgilisi haline gelen Nouma, yönetimin kendisine davet yollamamasını sorun etmedi. Maçı taraftarla izleyen eski futbolcu, tribünlere de üçlü çektirdi.

AMOKACHI GÖREVE HAZIR: Beşiktaş’ın efsanelerinden Daniel Amokachi, Teknik Direktör Şenol Güneş’in görev vermesi halinde oynayabileceğini belirterek espri yaptı. Nijeryalı, Fin takımlarından Hercules’te hocalık yapıyor.