Romanya – Bulgaristan İçişleri Bakanları Iki Ülke Arasındaki Sınır Güvenliğini Görüştü

İçişleri Bakanı Petre Tobă (solda), Bulgar meslektaşı Rumiana Bachvarova ile Ruse'de yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki sınır kontrollerinin koordineli şekilde devam ettirilmesi konusunda mutabakata vardı.

Romanya İçişleri Bakanı Petre Tobă ile Bulgaristan İçişleri Bakanı Rumiana Bachvarova, Tuna nehri sınırındaki Bulgar şehri Ruse’de sınır güvenliği ile ilgili ortak toplantıda bir araya geldi. Bakanlar, iki ülke arasındaki sınır boyunca özellikle meydana gelebilecek mülteci problemine karşı ortak devriye kontrollerinin sürdürülmesi konusunda anlaşma imzaladı.
Halen iki ülke arasındaki sınır bölgesinde herhangi bir mülteci akını endişesi taşımadıklarını belirten Bakanlar, ancak her olası gelişmeye karşı tedbirli olmaları gerektiğine inandıklarını kaydettiler.
mai2
Giurgu ve Ruse (Rusçuk) sınır illerinde her iki ülkenin sınır polisi kontrol noktaları bulunacağını ve anlık bilgi alış – verişi sağlanacağını belirten Romanya İçişleri Bakanı Petre Tobă, görüşmelerin çok verimli geçtiğini kaydetti.
Geçtiğimiz Cuma günü yapılan görüşmede iki ülke bakanlarının yanı sıra bir araya gelen bakanlık heyetleri arasındaki görüşmelerde de sınır ötesi suçlarla mücadelede yaşanan problemler ele alındı. Toplantı, iki ülke Bakanlarının daha sık bir araya gelmeleri konusunda görüş birliğine varılması ile sona erdi. Sınır kontrolü projesi, AB’nin finanse ettiği sınır güvenliği Frontex misyonu adı altında yürütülüyor.
Romanya – Bulgaristan arasındaki kara sınırının büyük bir bölümünü Tuna nehri oluşturuyor.
(Romanyahaber / Ruse)