Infomatrix Romanya Finaline Rekor Katılım

Lumina Eğitim Kurumları’nın 14 yıldır düzenlediği Infomatrix teknoloji ve bilişim yarışmasının Romanya finali, bu yıl rekor katılımla gerçekleşti. Dört kategoride açılan 158 standa ilaveten, 71 robot nefes kesen yarışlara imza attı. Ulusal finalin her bir kategorisinde ilk üçe giren projeler, 26 - 28 Mayıs’ta düzenlenecek uluslararası finallerde Romanya adına yarışacak.

 

Lumina Eğitim Kurumları’nın 14 yıldır düzenlediği Infomatrix teknoloji ve bilişim yarışmasının Romanya finali, bu yıl rekor katılımla gerçekleşti. Dört kategoride açılan 158 standa ilaveten, 71 robot nefes kesen yarışlara imza attı. Ulusal finalin her bir kategorisinde ilk üçe giren projeler, 26 – 28 Mayıs’ta düzenlenecek uluslararası finallerde Romanya adına yarışacak.
info (3) info (5) info (6)
Lumina Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Infomatrix yarışmasında yine birbirinden ilginç projeler boy gösterdi. Baş döndürücü hızla gelişen teknolojiyi, daha müreffeh ve sağlıklı bir hayatın hizmetine sunmayı amaçlayan öğrenciler, hazırladıkları çalışmaları açtıkları stantlarda tanıttı. Jüri heyetine projelerini beğendirmek için ter döken öğrenciler, birbirlerinin ilginç fikir ve buluşlarından istifade etmeye çalıştı.
info (15)info (16)info (18)
Lise öncesi öğrencilerin daha çok ilgi gösterdiği robot yarışmaları ise, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Sumo kategorisinde yarışan robotlar, rakiplerini belirlenen alanın dışına itmeye çalıştı. Çizgi takibi dalında ise robotlar, bol virajlı ve inişli çıkışlı parkuru en çabuk şekilde tamamlamak için yoğun çaba sarf ettiler. Kısa Film dalında ise yarışmacılar  bu yıl ‘adalet’ konusunu işledi.
info (10)
Infomatrix Romanya ulusal finali, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Her bir dalda ilk üçe giren projeler, 26-28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Uluslararası finalde yarışacak.
Uluslararası Bükreş Koleji’nin (ISB) ev sahipliği yapacağı finallere 30’u aşkın ülkeden yarışmacı katılacak. Uluslararası finallerde Romanya adına yarışacak projeler ve konuları şöyle:
SİSTEM (HARDWARE) KONTROL:
info (14)info (19)
 
Raspi Home (Emanuel Ioan Muraru-Piatra Neamt): İnternet üzerinden kontrol edilebilen ev otomasyonu. İnternet üzerinden evdeki ışıklar, ısıtma sistemi, uzaktan kumandalı cihazlar kontrol edilebiliyor.
Mixer Bot (Andrei Papuc, Alexandru Manolache – Bükreş): Cep telefonu uygulaması ile istenilen orandaki miktarlarda kokteyl içecek hazırlayan makine. Ödeme telefonla yapılıyor.
Wise Headphones (Radu Ana, Anca Frasineanu – Bükreş): Yüksek sesle kulaklıktan müzik dinlendiğinde kulağa verilen zararı önlemeyi amaçlayan bir cihaz. Ses kulağa zarar verecek seviyeye geldiğinde otomatik olarak normal seviyeye indiriyor.

 PROGRAMCILIK:

info (2)info (11)
The New Moisil.Ro (Mihai Zinculescu, Alina Toma, Col. Nat. Grigore Moisil-Bükreş): Daha iyi bir eğitim hizmeti sağlamak üzere, okul ve sınıf yönetimini düzenlemek üzere son teknolojiyi kullandıran program.
Aftermath Studio(A. Dumitrescu, Bogdan Moşteanu – Col. Nat. Grigore Moisil-Bükreş):
Oldukça karmaşık programlar yerine, müzisyenlere kendi ses montajını yapmaya imkan sağlayan stüdyo programı.
The Journey (M. Enache, D. Marin- Col. Nat. Al.D. Ghica Alexandria – Teleorman): Gelecekteki insan vücudunu 3 boyutlu olarak anlatan bir illüstrasyon

 KISA FİLM

info (12)
Youth Sins (Ionut Necula, Filip Nitescu, Col. National Ion Luca Caragiale-Ploieşti): Gençlik Günahları adını taşıyan bu filmde gençlik yıllarında edinilen kötü alışkanlıkların insanın geleceğini karartabildiği anlatılıyor.
Tha Last Memory (C. Feijter, T. Mihai Gafita, Col. Nat. Grigore Moisil – Bükreş): Son Hatıra adını taşıyan bu filmin kahramanı, alkolün tesiriyle kız arkadaşıyla kavga ediyor. Kavga kızın ölümüne kadar varıyor. Hayattaki küçük hataların ağır sonuçlar getirebildiği mesajı veriliyor.
Guilty (R. Pasca, A. Bardea- Colegiul National Horia Closca Si Crisan- Alba Iulia): Suçlu adlı bu filmin kahramanı bir savcı. Rüşvet alarak suçlular lehine karar veren savcı, bir gece gördüğü rüya üzerine pişman olarak dürüst olmaya karar veriyor.

BİLGİSAYARLA SANAT:

info (17)info (1)
Verum Fictum (M. Calota, Iulia Trandafir- Col. National Mihai Viteazu-Bükreş): Zihinsel rahatsızlıklar ve stresin insan hayatındaki etkilerini anlatan sanatsal bir çalışma.
Lack of Fortune (Andrei Turcu- Colegiul National Gheorghe Lazar-Bükreş): Cesaret, fedakarlık ve inanç hakkında eşsiz bir hikaye sunan bir 3D animasyon. Aksiyon dolu kendine özgün efeklerle destenen animasyon çöl haline gelen dünyada küçük işaretlerle çıkış yolu bulan birini anlatmaktadır.
Center of Universe (Nadia Abuzuaiter -Colegiul National Gheorghe Lazar – Bacau): Mükemmel bir yaratılışa sahip kâinatta insan faktörü ve etkilerini konu olan geneksel çizimlerinden daha cok dikkat çeken bir tasarım. İnsanın bu yapı içerisindeki olumsuzlukları tüm kâinat sistemine yansımaktadır.
info (9)