Ünlü Romen Aktör Mircea Albulescu Hayatını Kaybetti

4 Ekim 1934 tarihinde Bükreş’te doğan Mircea Albulescu, tedavi gördüğü Floreasca hastanesinde 81 yaşında hayatını kaybetti...

Romanya’nın ünlü aktörlerinden Mircea Albulescu, tedavi gördüğü Bükreş’teki Floreasca Hastanaesinde 81 yaşında hayatını kaybetti.  Albulescu, iki sene önce kalbinden by-pass ameliyatı geçirmişti.
Romanya’nın en büyük aktörleri arasında yer alan Mircea Albulescu’nun üniversite hocalığı ve gazetecilik yönü de bulunuyordu.  Üniversite de yıllarca sanat doktoru profesörlüğü yapan ve aynı zamanda reklamcı, şair ve yazar özellikleri de bulunan ünlü aktör, Romanya Yazarlar Birliği (USR) ve Gazeteciler Birliği üyesiydi.
4 Ekim 1934 tarihinde Bükreş’te doğan ünlü aktör, 70’in üzerinde filmde rol almıştı. İlk filmi, 1967’de oynadığı “Dacii-Daklar” olan Albulescu, Bükreş radyo tiyatrosunda 300’den fazla oyunun seslendirmesini gerçekleştirmişti.
Birçok şiir kitabı da bulunan Mircea Albulescu, (30 Aralık 1992 ile 4 Nisan 1994) tarihleri arasında da Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunmuştu.
“Bu hayatta aktör olarak yükselişteyken yok olmak güzel oluyor.” diyen Albulescu, hayatını kaybetmeden önce bir televizyon programında şu değerlendirmede bulunmuştu, “Ölümü bekliyorum. Beklemek çok zor.  Eşim birkaç sene önce vefat etti. Fakat şimdi onu evin içerisinde hissediyorum. Her zaman düzenli olmadığımı söylüyor. Belki ölüme yakın olduğum için onu hissediyorum.”