‘Paralel’ Deyip Sürdüler, Şehit Döndüler

Salih Taç ve Erkan Başpehlivan Nusaybin’deki son şehitlerden. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki şehidin de uzun yıllar koruma ekibinde çalıştığını belirtti. Gül’ün o dönemdeki ekibinde yer alan polislerin neredeyse tamamı ‘paralel’ paranoyasıyla Doğu ve Güneydoğu’ya sürüldü. Şimdi şehit dönüyorlar.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda yürekleri dağlayan şehit haberleri geliyor. Bomba uzmanları Salih Taç ve Erkan Pehlivan da son isimlerden. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, acı haberin ardından bu iki ismin uzun yıllar koruma ekibinde görev yaptığını açıkladı. 8 Eylül 2015 tarihinde yine Gül’ün yakın koruması Fehmi Şahin de, Iğdır’daki hain saldırıda şehit düşmüştü.
Gül’ün koruma ekibindeki polislerin neredeyse tamamı ‘paralel’ yapı iddiasıyla sürüldü. Paralel ilan edilenler ‘hain, casus ve terörist’ yaftasıyla psikolojik baskılara tabi tutuluyor. ‘Paralel’ safsatasıyla Iğdır’a sürülen Fehmi Şahin, Başkomiser Mehmet Parlak, Polis memuru Ali Koç, aynı saldırıda şehit düştü.
Bingöl’de şehit edilmişti
Bingöl İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin de, ‘paralel’ iddiasıyla Aydın’ın Nazilli ilçesinden sürgün edilmişti. Şahin, 10 Ekim 2014’te PKK’lılarca açılan çapraz ateşin ortasında kalmış ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu ile beraber şehit edilmişti.