Ergenekon’un Terör Kumpası AKP Eliyle Uygulamaya Sokuldu

Twitter fenomeni Fuat Avni, Gülen Cemaati’ne yönelik bir kumpas planının harekete geçirildiğini ileri sürdü. İddiaya göre; Cemaat’e ait evlere silah yerleştirilerek Cemaat ve PKK ilişki içindeymiş gibi gösterilecek. Bu kumpas sonrasında Cemaat, silahlı terör örgütü kapsamına alınacak
Çözüm sürecinin başarısızolmasının ardından Hizmet Hareketi’ni hedefe koyan siyasi irade, bugüne kadar sayısız operasyonla 2 binin üzerinde kişiyi gözaltına aldı. Ancak Cemaati terör örgütü ilan edecek tek bir delil bulunamadı. Son olarak Ergenekon sürecindeki gibi bir kumpas planının hazırlandığı ortaya çıktı. Twitter fenomeni Fuat Avni, dün kan donduran bilgiler paylaştı.
Bilal ŞAHİN – ÖZGÜR DÜŞÜNCE GAZETESİ
EVLER DAHİ BELİRLENDİ
Fuat Avni‘nin iddiasına gö re, PKK‘lı öğrencilerin kaldığı evlere Fethullah Gülen‘in resim ve kitapları, Cemaat evlerine ise Öcalan‘ın resim ve kitapları yerleştirilecek. Plan başta Şanlıurfa olmak üzere birçok şehirde eş zamanlı devreye sokulacak. Kumpas için operasyon yapılacak evlerin dahi belirlendiğini ileri süren Avni, “Cemaat evleri tespit edildi. Operasyonun altyapısı hazırlanıyor. Cemaat ile PKK arasında ilişki varmış gibi göstermek için kumpaslar hazır. Fidan, bu kapsamda yapılanları rapor etti” iddiasında bulundu.
MÜLKLERİNE EL KONULACAK
Muhalif kesimlerin vatandaşlıktan atılıp mal varlığına el konulaca ğını belirten Fuat Avni, “Cemaat’in adamlarını ve bazı Kürtleri vatandaşlıktan çıkarmak için plan hazır. Vatandaşlıktan çıkarılacak olanların mülküne el konulacak” dedi.
GÜLEN’İ BİTİRME PLANI’NIN AYNISI
Fuat Avni‘nin iddiaları, Albay Dursun Çiçek’in hazırladığı iddia edilen ve Taraf Gazetesi‘nde 12 Haziran 2009’da yayımlanan ‘İrtica ile Mücadele plani/’>Eylem Planı’nını hatırlattı. İrtica ile Mücadele plani/’>Eylem Planı’nın ‘Faaliyet’ bölümünde, “Askeri suç kapsamında yapılacak Işık Evleri baskınlarında, silahterör örgütü oluşturmak doğrultusunda; silah, mühimmat, plan vb. materyal bulunması sağlanarak, FG Grubu ‘Silahlı Terör Örgütü’ Fethullahçı Silahlı Terör Örgütü kapsamına aldırılacak ve soruşturmaları askerî yargı kapsamında yürü tülecektir” bilgisi yer alıyordu. Eylem planı Erzincan’da devreye sokulmak istenmiş ancak hayata geçirilememişti.
HER ŞEY TERSİNE DÖNDÜ
Fuat Avni‘nin, Cemaat evlerine silah yerleş tirileceği ifşaatının ardından bu plan ile Cemaat’in PKK ile ilişkili gösterilerek silahterör örgütü kapsamına alınacağı belirtiliyor. Ancak 7 Haziran 2015’e kadar hükümet ve siyasi iradeye yakın gazetecilerin terör ögütü ve PKK‘nın yöneticileriyle ilgili açıklamaları ve askerin operasyon taleplerine izin verilmediği ortaya çıktı. Dönemin Başbakan’ı Erdoğan, “Valiler verdiğimiz talimatlar gereği PKK‘ya operasyon yapmadı” ifadelerini kullanmıştı.

ALA HEDEF GÖSTERDİ
Efkan Ala, çözüm sürecinde yaşanan zaafiyetlerle alakalı bürokratları da hedef göstermişti. Ala, “PKK bu eylemleri yaparken o zaman da şimdi de güvenlik birimleri üzerine düşeni yapması gerekirdi” demişti.
Ne yazdıysa 2 saat sonra uygulandı
Fuat Avni‘nin tweetlerinden saatler sonra kumpas devreye sokuldu. A Haber ve Sabah Gazetesi’nin internet sitesinde, PKK ile Cemaat ilişkisi iddiası üzerinden haber yapıldı. Haberde, Şanlıurfa‘da Cemaat ile PKK arasında işbirliği yapıldığı iftirası atıldı. Bir PKK‘lının canlı bomba eylemi için hazırlık içinde olduğunu tespit eden Şanlıurfa polisinin teröristi yakaladığı belirtildi. Bu teröristin ifadeleri üzerine bir eve baskın yapan polisin Fuat Avni‘nin de söylediği gibi evde Fethullah Gülen ve Abdullah Öcalan‘ın kitaplarının bulunduğu iddia edildi.
DOLMABAHÇE’DE RESMİ MUTABAKAT
■ Dolmabahçe’de Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İmralı heyeti arasında bir görüşme yapıldı. Dolmabahçe Mutabakatı olarak adlandırılan görüşme sonrası 10 maddelik plan açıklandı. Ancak bu mutabakatın ardından HDP’nin parti olarak seçime gideceğini açıklaması ve HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın “Seni başkan yaptırmayacağız” sözü Erdoğan’ın tepkisini çekti. Erdoğan, Dolmabahçe’nin yanlış olduğunu savundu.

PKK yurt ve okulları yaktı
Çözüm sürecinde PKK, Cemaat’in bölgedeki okul ve dershanelerini hedef aldı. Birçok dershane ve okuma salonu teröristler tarafından yakıldı. PKK‘nın silahlı kanat sorumlusu Fehman Hüseyin, “Gülen dershanelerinde Kürt çocuklarını devşiriyorlar” dedi. Ardından örgütün gençlik yapılanması YDG-H binaları ateşe verdi, kurum çalışanlarını hedef gösterdi, halkı buralardan uzaklaştırmak için kara propaganda yapıldı, kırsaldan binalara saldırı talimatları gönderildi.
ÖĞRETMENLER HEDEF
Eğitim merkezine giden öğrenciler ajan ilan edildi. Şehirdeki milisler aracılığıyla ‘ajan’ olarak lanse edildi.YDGH sayısız kez eğitim kurumlarına molotof kokteyli ve bombalarla saldırdı. Kürt çocukları eğitim yuvalarındayken, YDGH militanları binaları yakmak istedi. Çok sayıda öğrenci yaralandı. Eğitim kurumları harabeye döndü. Eğitimciler tehdit edildi, evleri kundaklandı ve arabaları yakıldı. PKK, Cemaat’e yakın olduğu iddiasıyla bir imam için internet siteleri üzerinden ‘infaz’ emri verdi. Camiye giderken öldürülen imam Aziz Tan, çocukları sokak eylemlerinden kurtarmaya çalıştığı için hedef oldu.

PKK VE APO’YA ÖVGÜ YAĞDIRDILAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: PKK, süreci ‘silah stoklama’ olarak değerlendirdi. Çok ciddi silah stoklaması yaptılar. Başbakan Ahmet Davutoğlu: PKK son 2 yılda yıkıcı saldırılarını arttırmak için ciddi bir yığınak yapma teşebbüsüne yöneldi.
Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç: PKK, süreci güçlenmek, silahlanmak için sinsice kullandı. Her şeyden haberdardık. Siz kim oluyorsunuz da Öcalan‘ı zor duruma düşürüyorsunuz. PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık.
Başbakan eski Yardımcısı Beşir Atalay: Öcalan‘ın mesajları bizim de düşüncelerimiz.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Öcalan‘ın olayları okuma kabiliyeti var ve tecrübesi var. AKP Genel Bşkan Yardımcısı Yasin Aktay: Devlet 2.5 yıldır operasyon yapmazken örgüt her tarafa yığınak yapıyor terör estirip, öldürüyor.
İçişleri Bakanı Efkan Ala: PKK ile AKP doğrudan görüşüyor. Oslo’da anlaşmıştık PKK bozdu.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut: Öcalan Türkiye’nin önünü açıyor.
AKP eski Milletvekili Abdurrahim Boynukalın: Öcalan kadar ilkeli olun.
AKP Milletvekili Mehmet Metiner: Öcalan Türkiye’nin demokrasisine katkı sağlıyor.
AKP Milletvekili Orhan Miroğlu: PKK ve IŞİD terör örgütü değil. Melih Altınok: Öcalan iyi ki bu süreçte muhatap.
Cem Küçük: Öcalan iyi ki var.
Nihal Bengisi Karaca: Öcalan Türkiye’nin önünü açtı.
Hilal Kaplan: Öcalan öldürmeyi değil yaşatmayı seçti.
Örgüt güçlenirken dokunmadılar
■ Terör örgütü PKK, Güneydoğu’da şehirler arası yolları hendek kazarak trafiğe kapattı.
■ Küçüçük çocukları dağa kaçırdan PKK‘ya siyasi irade müdahale etmedi.
DAĞA ÇIKIŞLAR ARTTI
■ Erdoğan o dönemde PKK‘ya seslenip, “O çocukları bırakmazsan B ve C planlarımız var” ifadelerini kullanmıştı. Çözüm süreci boyunca dağa çıkışlar arttı.
PKK, çözüm süreci öncesi sadece kırsalda eylem yapabilirken, şimdi şehirde askere, polise çok rahat silahlı saldırı düzenleyebiliyor.
■ Diyarbakır’da bir astsubayı pazar alışverişinde hamile eşinin yanında PKK‘lı teröristler şehit etti, çözüm sürecine devam edildi.
PKK MAHKEMELERİ KURULDU
PKK bölgede sözde kendi askerlik şubesini, mahkemesini, vergi sistemini kurdu ama müdahale edilmedi. Devletin hakim ve savcıları bile vatandaşların Güneydoğu’da anlaşmazlıklarını kendilerine değil PKK‘nın mahkemelerine götürdüğünü söyledi, müdahale edilmedi.
TERÖR POLİSLERİ İÇERİDE
■ Terör örgütü PKK militanı, askeri birliğe girip Türk bayrağını indirdi. Erdoğan tarafından ‘paralel’ ilan edilen teröristin, PKK‘nın kırsaldan gelen militanı olduğu anlaşıldı. Teröristi yakalayan polis ise ‘paralel’ diye tutuklandı.
■ Terör örgütü PKK sözde şehitlikler açtı, müdahale edilmedi.
■ Hakkari Yüksekova’da 2 asker güpegündüz şehrin ortasında PKK‘lılar tarafından enselerinden vurularak şehit edildi, çözüm süreci devam etti.
450’NİN ÜZERİNDE ŞEHİT GELDİ
■ Çözüm süreci, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin barajı aşıp AKP’nin tek başına iktidar olamamasıyla sona erdi. Dolmabahçe mutabakatı yok sayıldı.
■ Sürecin bitmesiyle beraber şehirlere insan ve mühimmat yığınağı yapan PKK kanlı eylemlere başladı. Seçimlerden sonra güvenlik güçleri 450’nin üzerinde şehit verdi.