Amerika’yı da Karıştıran Erdoğan ve Korumalarına Tepki Yağıyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın korumalarının gazetecilere saldırmasına ünlü basın meslek kuruluşundan anında tepki geldi.

ABD’nin ünlü basın meslek kuruluşlarından The National Press Club (Ulusal Basın Klubü NPC), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarının gazetecilere saldırıp tartaklamasını sert bir dille tepki gösterdi. NPC Başkanı, ‘‘Türkiye’nin lideri ve onun koruma ekibi ABD’de misafir’’ diyerek korumaların gazetecileri ya da protestoculara müdahil hakkı bulunmadığını söyledi.
NPC Başkanı Thomas Burr, Washington DC ziyaret eden Erdoğan’ın korumalarının saldırgan davranışlarını kınadı. Burr yaptığı açıklamada, ‘‘Onların (korumaların), yalnızca işlerini yapan gazetecilere veya bu ülkede sahip oldukları protesto hakkını kullanan insanlara karşı kaba müdahalede bulunma hakları yoktur’’ dedi.
Türkiye’de bizzat temel insan hakları ve basın özgürlüğünün ihlal edildiğine tanıklık ettiğini belirten Burr, “Biz Türkiye’de temel insan hakları ve basın özgürlüğü ihlallerini gördük. Erdoğan böyle kötü tacizleri buraya ihraç edemez” diye tepki gösterdi.
Erdoğan’ın korumalarının gazeteci ve protestoculara fiziksel tacizde bulunduğu belirtilen açıklamada, ‘‘Türk liderinin korumaları bir kadın gazeteciye tekme atıp,  kaldırma fırlattı. Bunlar akıllı telefon ile kayıt edilip Twitter üzerinden görüntüleri paylaşıldı’’ denildi.
Burr, Boorkings Enstitüsü çalışanlarının gazetecileri Erdoğan’ın korumalarından korumaya çalışmalarından dolayı da tebrik etti. Açıklamada son olarak şunlara yer verildi; ‘‘Erdoğan her geçen gün daha da otoriter oluyor. Türkiye, dünya da en fazla gazeteciyi hapse atan ülkelerden birisi. Gazeteciler yönelik taciz, sindirme ve fiziksel saldırı giderek artıyor’’ denildi.