Türkiye’nin Devlet Televizyonunda Skandal Yayın: Çocukları ’canlı Bomba’ Olmaya Özendiren Belgesel Büyük Tepki Çekti

Erdoğan yandaşları tarafından doldurulan Türkiye’nin resmi devlet televizyonu TRT’de çocukları intihar eylemine özendirici skandal bir belgesel yayınlandı. ‘Pusula Doğu’ isimli belgeselde çocukların canlı bomba olmaya özendirilmesi büyük tepki çekti.
TRT Belgesel kanalında yayınlanan görüntülerde, küçük bir Suriyeli kız çocuğuna babasını öldürenlerle ilgili sorular sorulduğu görülüyor.
Babasını öldüren kişileri ‘katiller’ olarak tanımlayan kıza yöneltilen “Savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?” sorusu ise belgeselin tepki çeken bölümü oldu. Sosyal medya kullanıcıları, TRT Belgesel’ kanalının küçük kızın, “Kontrol noktasında kendimi patlatırdım” cevabını yayınlamasına tepki gösterdi.
​Yayınlanan görüntülerin, çocukları ‘canlı bomba olmaya özendirdiğini’ savunan sosyal medya kullanıcıları, TRT Belgesel’in yayıncılık politikalarını eleştirdi.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, belgeselin “suçu ve suçluyu övme” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, TRT’nin TCK 215. maddeye göre suç işlediğini öne sürdü ve konuyu Meclis’e taşıyacağını açıkladı.