Gheorghe Zamfir ve Andreea Marin’e ‘Kültürler Arası Diyaloğa Katkı’ Ödülü

Lumina Üniversitesi, Romanya’nın iki önemli şahsiyetine, kültürler arası diyaloğa katkı ödülü verdi. Müzik alanında Gheorghe Zamfir, medya alanında ise Andreea Marin Öztürk ödüllerin sahibi oldu.
DSC_9840Lumina Üniversitesi Kültürler arası Araştırma Merkezi, sanat ve medya yoluyla kültürler arası diyaloğa katkı sunan Romanya’dan iki önemli isme ödül verdi. Araştırma Merkezi danışma kurulu, dünyaca ünlü panflüt virtüözü Gheorghe Zamfir ile televizyon programcısı-sunucu Andreea Marin Öztürk’ü, medya ve müzik vasıtasıyla kültürler arası diyaloğa ve evrensel barışa sağladıkları katkıdan dolayı ödüle layık gördü.
Ödüller düzenlenen törenle takdim edildi. Başka bir şehirde olduğu için törene katılamayan Gheorghe Zamfir gönderdiği video mesajıyla organizatörlere takdirlerini sundu. Mesajında ‘Keşke orada olabilseydim. En yakın zamanında bunu telafi için aranızda olacağım.’ sözü veren ünlü müzisyenin ödülünü Marian Iamandi teslim aldı.
DSC_9884Medya ve iletişim alanında ödüle layık görülen Andreea Marin Öztürk’ün ödülünü ise, Bükreş Valisi Paul Nicolae Petrovan verdi.  Ödül sonrası kısa bir konuşma yapan Öztürk, barış içinde bir dünya hayalinin temel şartını ‘iyi ahlak’ olarak tanımladı. ‘Zannediyorum ki hepsinden önce her kültürel birikimin temelinde iyi ahlak var. İyi ahlak bizi, çok arzuladığımız barışa götürür. Çünkü etrafımızla savaşa tutuşmadan önce diyalog kurmayı bize ancak iyi ahlak anlayışı telkin eder.’ diyen Andreea Marin Öztürk, iyi ahlakın aile içinde öğrenileceğine vurgu yaptı.
Ödül töreni, çektirilen aile fotoğrafıyla sona erdi.