Erdoğan’ın Kara Para Kasasını Tutuklayan ABD’li Savcı, Türk Halkının Hukuk Umudu Haline Geldi

Erdoğan yönetiminin karıştığı ve Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu olan 17-25 Aralık (2013) kilit ismi İran asıllı Rıza Sarraf’ı tutuklatan New York’un ünlü savcısı Preet Bharara, Türk halkının hukuk umudu, iktidarın ise en büyük kâbusu haline geldi.
Rıza Sarraf’ın ABD’de tutuklanmasının ardından gözlerin çevrildiği savcı Bharara’nın düne kadar Twitter’da 7 bin civarında takipçisi bulunurken, Türk takipçilerle bu sayı şimdiden 150 bini aştı.  Savcı Bharara ise Türk takipçilerine jest olarak Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı twitter da takipe aldı.
http://zamanromania.ro/wp-content/uploads/2016/03/procuror.jpg
Savcı, Rıza Sarraf’ın tutuklanmasının ardından attığı ilk tweette, “Sarraf yakında ABD adaletinin önüne çıkacak” demişti. Savcının bu mesajı 20 binin üzerinde rtweet aldı.
Bharara, dün de kendisine hediye göndermek isteyen bir Türk takipiçisinin “Türkiye’den bir şey ister misiniz? Rakı, şiş kebap, lokum, Türk halısı. Sadece sorun, sizin hizmetinizdeyiz” mesajına; “Şiş kebabı seviyorum ama işimi yaptığım için hediye kabul edemem” diye cevap verdi.
Erdoğan oligarkların en büyük korkusu; ABD’de yakalanan kara para kasası Sarraf’ın ABD’li savcıya kendileriyle ilgili bütün kirli ilişkileri itiraf etmesi.