Ankara Patlaması Hangi Skandalların Üstünü Örttü?

Rota Haber’den Umut Yavuz, Kızılay’da patlayan bombanın, gündemi sarsan 3 skandal haberi gündemden düşürdüğüne dikkat çekti.. İşte o haberler:
Bir ülkede çok can kaybı yaşanan bir terör saldırısı olunca gündem birdenbire dönüşüyor ve artık o sırada konuşulan bütün konular rafa kaldırılıyor.
Maalesef son zamanlarda Türkiye’de gündem sık sık terör olayları ile sarsılarak baştan aşağı değişiyor ve uzun süre terörü konuşuyoruz.
13 Mart’ta Kızılay Meydanı’nda patlayan bombalar da doğal olarak gündemi yine değiştirdi ve o günlerde konuşulan üç sıcak konu muhtemelen bir daha açılmamak üzere tozlu raflara kaldırıldı.

Peki 13 Mart’taki o bombaya kadar gündemde olup da birdenbire unutulan o konular nelerdi?
Sosyal medyada bugünlerde herkes bunu paylaşıyor ve bu üç konunun sıcak olduğu günlerde patlayan bombaya dikkat çekiliyor.
Elbette kimse bir bağlantı var demiyor ama bu üç konunun unutulacak olmasının altı çiziliyor…
Peki neydi o gündemi sarsan üç haber başlığı… 

 
KARAMAN’DA 45 ERKEK ÖĞRENCİYE TECAVÜZ!
Karaman’da bir öğretmenin en az 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiği iddia edildi. Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere tecavüz eden öğretmen ise tutuklandı.

POLİS OKULA GELDİ 
Karaman’da korkunç tecavüz vakası yaşandığı ortaya çıktı. İddialara göre Karaman merkezde bir okulda görev yapan Eğitim Bir Sen üyesi sınıf öğretmeni M.B. sözkonusu tarikat evlerinde kalan öğrencilere özel ders vermek için gidiyordu. M.B. özel ders için gittiği çeşitli evlerde öğrencilere tecavüzde bulundu. Olay bir öğrencinin durumu ailesine anlatması üzerine duyuldu. Şikayet üzerine öğretmen M.B. 4 Mart Cuma günü okula gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Savcılıkta ifadesi alınan öğretmen M.B. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
  1. BİLAL ERDOĞAN SAHTE SUUDİ PASAPORTUYLA GÖZALTINDAN KAÇTI

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İtalya’nın başkenti Roma’da gözaltına alındığı ve sahte Suudi Arabistan pasaportuyla bir Arap diplomatı olduğunu söyleyerek kısa sürede serbest bırakıldığı iddia edildi.
    1 Kasım seçimlerinden önce “kaçtı mı kaçmadı mı” tartışmalarına neden olan İtalya’ya yerleşme kararı sonrasında Bilal Erdoğan hakkında “kara para aklama” suçlamasıyla soruşturma açıldığı haberleri de basına yansımıştı.
    AWDNews.com internet sitesinin İtalya’nın devlet televizyonu Rai News 24’e dayandırdığı haberde, İtalyan polisi sözcüsü Domenico Grimaldi, Suudi Arabistan elçiliği yetkililerini Roma’da kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan Bilal Erdoğan’ın kaçırılmasını sağlamakla suçladığını iddia etti.
    Polis sözcüsü, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada da “Mafya faaliyetleri yargı sistemimizi zehirlemeye devam ediyor ve Roma havaalanındaki bu utanç verici güvenlik açığı nedeniyle Devlet Polisi suçlanıyor. Calabria ve Sicilya’da faal olan bir mafya grubunun Suudi elçiliği tarafından kiralandığı ve Bay Erdoğan’ın Regina Coeli Cezaevi’nden serbest bırakılmasını sağladıklarını da açığa çıkarttık.” diye konuştu.
    Bilal Erdoğan’ın bir otele götürüldüğünü ve geleneksel Arap kıyafetleriyle Suudi bir diplomat gibi kendisini gizleyerek otelden çıkarken görüntülerinin olduğu söyleniyor. Erdoğan’ın Leonardo da Vinci Havaalanı’ndaki polis kontrolünden de sahte bir Suudi diplomatik pasaportuyla geçtiği ifade ediliyor.
  2. OKUL YILLIĞINDA DA ERDOĞAN’DAN İZ YOK İDDİASI
    ODA TV sitesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mezunu olduğu iddia edilen İ.İ.T.İ.A (İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi) okul yıllığında, Erdoğan’dan hiçbir iz bulunmadığını iddia etti. ODA TV bununla da kalmayıp sözkonusu okul yıllığını da yayınladı ve gerçekten de Erdoğan’dan hiçbir iz bulunmadığı anlaşıldı.Daha önce de defalarca Erdoğan’ın sözkonusu okuldan aldığı diplomanın gerçek olmadığı iddai edilmişti.
    TÜRKİYE BU KONULARI TARTIŞAMADAN GÜNDEM DEĞİŞTİ
    İşte Türkiye habercilik dilinde “bomba haber” olarak tabir olunan bu üç konuyu tartışamadan gerçek bir bomba hayatları kararttı ve şimdi hepimiz o saldırıyı ve saldırıda hayatını kaybeden masumları konuşuyoruz.
    (KAYNAK: UMUT YAVUZ – ROTAHABER)