Romanya Milli Takımı’nda 2.Lucescu dönemi

Romanya Milli Takımın başına 79 yaşındaki usta teknik direktör Mircea Lucescu getirildi. Daha önce Galatasaray, Beşiktaş ve A Milli Futbol Takımı'nda görev alan Lucescu, son olarak Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'de görev almıştı.

Romanya Milli Futbol Takımı’nda 38 yıl sonra 2. Mircea Lucescu (79) dönemi resmen başladı. 38 yıl sonra Romanya Milli Takımı Teknik Direktörlüğüne yeniden başlayan 79 yaşındaki usta teknik adam Mircea Lucescu, Mogoșoaia’da takımıyla ilk mesaisine çıktı.

Gheorghe Hagi’nin çalıştırdığı takımı nedeniyle kabul etmediği Romanya Milli Takımı teklifini kabul eden Mircea Lucescu , 2 yıllık sözleşmeye imzayı attı. Usta teknik direktörle 2026 senesine kadar anlaşma imzalandı.

Romanya Futbol Federasyonu (FRF), 79 yaşındaki Mircea Lucescu’yu bugün düzenlenen bir basın toplantısı ile duyurdu. EURO 2024’te grubunda son 16 turuna yükselen Romanya Milli Takımı eski teknik direktörü Edi Iordanescu’nun yerine resmen Mircea Lucescu geldi.

LUCESCU: “BENİM İÇİN PARA DEĞİL, MİLLİ TAKIMIN BAŞARISI ÖNEMLİ

Milli Takım görevini severek kabul ettiğini, para ve maddi kazancı düşünmediğini söyleyen Lucescu, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Parayı umursamıyorum,. Sadece milli takımın başarısını ispatlamak istiyorum. Milli takıma gelmemi sağlayan tek şey futbola olan sevgim ve Romen futboluna olan sorumluluğumdu.” dedi.

FRF BAŞKANI BURLEANU: “EN DOĞRU SEÇİM”

Düzenlenen basın toplantısında Mircea Lucescu’yu duyuran Romanya Futbol Federasyonu (FRF) Başkanı Răzvan Burleanu, milli takım için usta teknik direktörün en iyi seçim olduğunu açıkladı. Burleanu, “Romanya Futbol Federasyonu (FRF) olarak, geniş deneyime sahip bir antrenöre ihtiyacımız vardı. Mircea Lucescu, doğru kişi. Onunla Romanya futbolu için bir tarih yazabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

MİLLİ TAKIMDA 2. LUCESCU DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

Bu görevdeki ikinci dönemini yaşayacak olan deneyimli teknik direktör, daha önce 1981-1986 yılları arasında Milli Takımı yönetmişti.

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ’TA GÖREV YAPTI

Mircea Lucescu, 2000-2002 yılları arasında Galatasaray’da, 2002-2004 döneminde ise Beşiktaş’ta teknik direktör olarak görev yaptı. Galatasaray ile 1 UEFA Süper Kupası ve 1 Süper Lig şampiyonluğu yaşarken, 1 kez de Beşiktaş ile Süper Lig’de kupa sevinci yaşamayı başardı.

TÜRKİYE MİLLİ TAKIMDAKİ PERFORMANSI

2017-2019 yılları arasında 17 maçta Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın da başında yer alan Mircea Lucescu, 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyete imza attı.

MİRCEA LUCESCU KİMDİR

Mircea Lucescu, 29 Temmuz 1945 tarihinde Bükreş’te dünyaya geldi. Futbol oynamaya 1961 senesinde Scoala Sportiva 2 Bükreş takımının altyapısında başlayan Lucescu, 2 sene sonra da Dinamo Bükreş’in altyapısına geçti. Profesyonel futbol kariyerine, 21 Haziran 1964 tarihinde Dinamo Bükreş takımında, Rapid Bükreş’e karşı oynadıkları ve 5-2 kazandıkları maçla başladı.

HAGİ’Yİ KEŞFEDEREK FUTBOLA KAZANDIRDI

Lucescu, Corvinul Hunedoara’da forma giyerken küme düştükten sonra, aynı takımda 1979-80 sezonunda teknik direktörlük vazifesine başladı ve aynı sene takımı şampiyon yapıp birinci lige tekrar çıkardı. 1980-86 yılları arasında Romanya Milli Takımı’nı çalıştırmaya başladı. İlk ciddi maçına 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde çıktı. Bu dönemde 17 yaşındaki George Hagi’yi futbola kazandırdı.