Tuna Vakfı, pandemi nedeniyle ara verdiği yaz festival sezonunu açtı. Bükreş’in merkezi Titan parkında yapılan festivale koşan binlerce kişiye Anadolu’nun geleneksel müzik, sema ve yemekleriyle tam bir kültür ziyafeti sunuldu.
Hafta sonu düzenlenen ve üç gün süren Kültür Festivali Bükreşlilerin gönlünü fethetti.
STANT ÖNLERİNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Anadolu’nun el emeği-göz nuru mutfak ürünlerinin yer aldığı festival, sıcak havaya rağmen Başkent Bükreşlilerin akınına uğradı. Türk-Romen, ev hanımı-öğretmen, erkek-bayan, çoluk-çocuk yüzlerce gönüllü hamur açıp, kebap pişirdi. Özellikle gözleme, kebap, baklava, tantuni ve geleneksel Anadolu yemek ve tatlılarının olduğu stantlarda uzun kuyruklar oluştu. Türk çayı ve kumda pişen telveli kahve, ziyaretçileri mest etti.
SAHNE GÖSTERİLERİ DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Romanya’da marka haline gelen festival süresince, sema, şarkı ve folklor gösterileri, ebru ve kına sanatlarının yer aldığı stantlar ve sahne gösterileri de büyük ilgi gördü.
Yemekleri, sanat, müzik ve Anadolu misafirperverliği ile Bükreşlilere tam bir kültür ziyafeti sunan festival, yoğun ilgi ve talep üzerine Bükreş’in yanı sıra diğer bazı şehirlerde de önümüzdeki haftalarda devam edecek.
Bu sene 11’incisi gerçekleştirilen ve yüzlerce vakıf gönüllüsünün görev yaptığı festivalde 40’a yakın farklı içerikli stant açıldı.
KÜÇÜK: “YOĞUN İLGİ GÖNÜLLÜLERİMİZİN DE ŞEVKİNİ ARTTIRDI”
Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Tuna Vakfı eski başkanı ve Türk Festivali gönüllüsü Yusuf Küçük, pandemi süresince ara verdikleri festivallere yeniden başlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Bugün, 11’inci festivalimizi burada gerçekleştirdik. Şunu gördük, daha önceden zaten ciddi bir ilgi olan festivalimize pandemi sonrasında ilginin daha da artığını insanların özlediklerini gördük. Bu ilgi bizim bütün gönüllü arkadaşlarımızın da şevkini arttırdı. Festivallerimiz durmadan devam edecek.” dedi.
‘FESTİVAL GÖNÜLLÜSÜ OLMAKTAN MUTLUYUM’
Yemek standında görev yapan vakıf gönüllüsü Romen vatandaşı Sibel Abdi de böyle bir organizasyonda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Festivali ziyaret eden Romen vatandaşları da atmosferi çok etkileyici bulduklarını ve yemeklerin çok hoşlarına gittiğini dile getirdiler.
KORKUT: FESTİVAL GELİRLERİ İNSANİ YARDIMLARDA KULLANILIYOR
Romen-Türk gönüllülerin 1995 yılında kurduğu Bükreş merkezli Tuna Vakfı (Fundatia Tuna), 27 yıldır düzenlediği kültür-sanat ve yardım faaliyetleri ile tanınıyor.
Romen vatandaşlarının her yıl büyük ilgiyle karşıladığı Festivalin, Türk – Romen dostluğuna da büyük katkılar sağladığını açıklayan Tuna Vakfı Başkanı Mehmet Emin Korkut ise yaptığı açıklamada festivalden elde edilecek gelirin insani yardım ve etkinliklerde değerlendirileceğini belirtti.
Her kesimden takdir ve ilgi gören sivil organizasyona, Romen medya ve televizyonları da yayınlarında geniş yer verdi.