Barselona’da düzenlenen ve ilk defa Romanya’yı, Uluslararası Bükreş Lisesi (ISB) ve Uluslararası Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencilerinin temsil ettiği The World Scholar’s Cup (Dünya Bilginler Kupası)’na Romen öğrencilerin başarısı damgasını vurdu.
50 ülkeden 2000’nin üzerinde öğrencinin katıldığı bilgi-genel kültür yarışmasında ISB ekipleri, 5 altın ve 16 gümüş madalya ile Romanya’nın yüzünü güldürdü.
Bireysel halde ve takım halinde yarışan öğrenciler iki gün boyunca 4 farklı aşamadan geçerek mücadele etti ve bilgilerinin yanı sıra İngilizce yeterliliklerini de test etme şansı buldular.
Öğrenciler, hem katıldıkları etabı kazanmak hem de uluslararası turnuvada okullarını ve ülkelerini temsil etme hakkı kazanmak için ter döktü.
DÜNYA FİNALLERİNDE ROMANYA’YI ISB TEMSİL EDECEK
Orta ve lise düzeyindeki öğrencilerin katıldığı Kültür – münazara yarışmasında Romanya ilk kez ISB tarafından 4 ekiple ve ICHB öğrencileri tarafından temsil edildi. Yarışmada, ISB ekibi 5 altın ve 16 gümüş madalya ile önemli bir başarıya imza attı.
Böylece önümüzdeki Kasım ayında ABD’deki Yale Üniversitesinin ev sahipliği yapacağı dünya finalinde Romanya’yı ISB öğrencileri temsil etme hakkı kazandı. ABD’deki bilginler kupası finaline Romanya’dan 9 öğrenci ve 2 rehber öğretmeni katılmaya hak kazandı.
ROMANYA ELEMELERİ NİSAN AYINDA DÜZENLENMİŞTİ
Her yıl dünyanın birçok ülkesinden akademik potansiyeli yüksek öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen The World Scholar’s Cup (Dünya Bilginler Kupası)’nın Romanya ayağı da ilk kez bu sene Nisan ayında ISB’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmişti.
Yarışmaya katılan öğrenciler, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sanat ve Müzik, Tarih, Edebiyat ve genel kültür gibi alanlardaki performanslarıyla takım ve bireysel bilgi yarışması, münazara ve makale yazma olmak üzere dört ayrı kategoride akademik donanımlarını İngilizce dilinde sergileme ve test etme fırsatı buluyor.
WORLD SCHOLAR’S CUP NEDİR?
Uluslararası bir öğrenme festivali olan The World Scholar’ s Cup’ da öğrenciler, her yıl farklı bir tema üzerinde çalışarak bilgilerini takımlar halinde dört ayrı kategoride paylaşıyorlar. Münazara, ,Scholar’ s Bowl ve Scholar’ s Challenge kategorilerinde öğrenciler çalıştıkları konular hakkında sentez yapıp, bilgilerini sınama ve ülkelerini temsil etme şansı elde ediyor.