72 Yaşındaki Eski Zaman Yazarı Ahmet Selim, Terör Suçlamalarına Dayanamayarak Vefat Etti

15 Temmuz sonrası gazetecilere yönelik başlayan cadı avının hedeflerinden biri de kapatılan Zaman gazetesi yazarlarından 72 yaşındaki Ahmet Selim’di. Terör polisi Selim’i hasta yatağında gözaltına almaya çalıştı. Ancak son anda karar uygulanmadı. Selim’in kalbi terör iftirasına daha fazla dayanamadı. Ve gece yarısı vefat etti!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 27 Temmuz günü şafak vakti 47 gazetecinin evine baskın yapıldı. Zafer Özsoy, Ahmet Metin Sekizkardeş, Cuma Kaya, Murat Avcıoğlu, Osman Nuri Arslan, Şeref Yılmaz, Hüseyin Turan, Faruk Akkan, Nuriye Ural, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan ve Fevzi Yazıcı’yı gözaltına alındı. Yazar Ali Bulaç ise emniyete gelerek kendi teslim oldu.
“TERÖR ÖRGÜTÜ DEMELERİ ZORUMA GİDİYOR”
Terör polisi, kapatılan Zaman Gazetesi’nin yazarlarından fikir ve düşünce insanı olan ve yazılarını Ahmet Selim müstear ismiyle kaleme alan Zeki Önal’ın da evine baskın yaptı.
Önal, yaşlı ve hastaydı. Uzun süredir de tedavi görüyordu. Polis evde arama yaptı.
Gözaltı işleminden ise son anda vazgeçildi. Ama uzun süredir çevresindeki dostlarına “Beni almaya gelirlerse ölürüm. Ne olur beni yalnız bırakmayın aziz kardeşlerim. Bize “terör örgütü” demeleri zoruma gidiyor” diyen ve ağlayan Ahmet Selim‘e yaşadıkları ağır geldi. 72 yaşındaki yazar gece hayatını kaybetti.
FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ’DEN TAZİYE MESAJI:
Tanıdığım günden beri hep bir vefa abidesi olarak hareket etmesini bilmiş, mahviyet, tevazu ve hacalet çizgisinden hiç ayrılmamış, ispatı nefy-i nefiyde görmüş aydınlık sima, gerçek entelektüel, canım bildiğim aziz ve mükerrem kardeşim Ahmet Selim Beyefendi’nin Hakk’a yürüdüğünü öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Mevlâ-yı Müteal’den sonsuz rahmet ve mağfiret diler; aile efradına, dostlarına ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederim.
                                                                                             (M. Fethullah Gülen)
—————————
AHMET SELİM KİMDİR?
Asıl adı Zeki Önal olup 1944 İstanbul doğumludur. Tahsil hayatını sırasıyla Mihrimah Sultan İlkokulu, Karagümrük Ortaokulu, İstanbul Erkek Lisesi ve İktisat Fakültesi’nde tamamladı. Lise öğrencisi iken kaleme aldığı Tanzimat’ı konu lan makale dönemin Yeni İstanbul gazetesinde yayımlanmıştır. Daha sonra değişik aralıklarda Yeni İstanbul, Son Havadis, Haber, Hakikat, Dünya, Bizim Anadolu, Sabah gibi gazetelerde yazıları neşredilmiştir. Yazar lise ilk yıllarını şu şekilde anlatmaktadır:
1971 yılından itibaren eski Sabah gazetesinde 13 sene boyunca düzenli olarak makale, köşe yazısı ve başyazıları çıkmıştır. Yayın yönetimi görevini yürüttüğü Ufuk ve Dağarcık dergilerinde de yazıları yayımlanmıştır. 24 Şubat 1988’den beri Zaman Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaktadır.[2] Aksiyon dergisinde de yazılar yayımlamaktadır. Yazılarının konusu tarih, din, siyaset ve futbol gibi geniş bir yelpaze oluşturmaktadır. Çok sayıda basılmış kitabı bulunan yazar, evli ve bir çocuk babası olup İstanbul’da yaşamaktadır.

ESERLERİ:

  • Hüzün Yağmuru
  • Uyanış Zamanı
  • Nazım Dünya ve Biz
  • Medeniyet Krizi
  • Millî-Manevî Bütünlüğümüz
  • Din-dil-Tarih Şuuru
  • Din- Medeniyet ve Laiklik
  • Serbest Vuruş / Efsane Futbolcular ve Gerçekler