Bükreş’ın En Büyük Kültür Festivalinde Her Milletten Gönüllülerin Emekleri ve Alın Terleri Vardı

Geçtiğimiz hafta sonunda Bükreş'in en büyük kültür festivali gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 bin ziyaretçinin gezdiği Türkiye Festival'inde farklı millet ve ırklardan yüzlerce gönüllü görev yaptı. Romen, Türk, Tatar, Kürt, Kırgız, Türkmen’i gönüllü olarak Bükreş’teki bir kültür aktivitesinde aynı duygu ve motivasyon içerisinde bir araya getiren İyilik Hareketinin evrenselliğiydi..

Uzun hazırlık sürecinden sonra geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen ve Romanya’da büyük ses getiren Bükreş Titan Parkı’ndaki Tuna Vakfı ‘Türkiye Festivali’nin pek çok kahramanı vardı. 150 civarında vakıf gönüllüsü festivalde bizzat çalıştı. Kimi standlarda görev yaptı, kimi çay dağıttı, kimisi de çevre temizliğinde görev aldı.. Herkes son güne kadar canla başla hizmet etmenin çabası içerisindeydi. Çoğunluğu Türk-Romen olmak üzere aralarında pek çok milletten hizmet gönüllüsünün çalıştığı dostluk ve kardeşlik festivalinde görev alan herkes çok mutluydu.. Romen, Türk, Tatar, Kürt, Kırgız, Türkmen’i gönüllü olarak Bükreş’teki bir kültür aktivitesinde aynı duygu ve motivasyon içerisinde bir araya getiren İyilik Hareketinin evrenselliğiydi.. İşte Festivalde görev alan farklı milletlerden bazı hizmet gönüllülerinin görüşleri:

tuna (5)

Ionut Catruna (Romen öğrenci): Bu festivalde gönüllü olarak görev yaptım. Çok güzel bir festival. Yemekler çok lezzetliydi. Gelenek ve kültür tanıtımı yapılıyor. Her şey çok harikaydı.
tuna (8)Lale Amanova (Türkmenistan):Türkmenistan’dan geldim. Bükreş Üniversitesi’nde okuyorum. Gelecek yılda katılmayı istiyorum. Çok güzel burası. Geldiğime çok memnun oldum.

 tuna (6)Marga Ancu (Romen): Festivalde ilk kez görev alan birisiyim. Çok büyük ilgi var. Herkes severek geliyor. Organizatörler bize çok yardımcı oldu. Çok gönüllü var. Romen ve Türk kültürleri arasında güzel bir iletişim sağlanıyor.

tuna (2)Jale Kitapçı (Türkiye): Üç gündür gönüllü olarak buradayız. Ve bundan çok mutluluk duyuyoruz ve hiçbir yorgunluk hissetmiyoruz.

tuna (9)

Kalıgul Yunusbekov (Kırgızistan) : İlk defa elim hamur gördü. Önceden hamura bu kadar dokunmamıştım. Ama bu kadar sırayı görünce yorgunluğumu unutuyorum. İnsanları mutlu etmeye çalışıyoruz. Elimizden gelen bu kadar.

tuna (10)

Nisa Koç (Türkiye): Yorucu ama yorgunluğu hissetmemek diye bir şey var. Herkes birbirine yardımcı oluyor. Çok güzel her şey.

tuna (11)

Narghisa (Kırgızistan): Üç günlük Türk festivaline gönüllü çalışmak için katıldım. Eğer 3 gün boyunca yorulduğumu soracak olursanız cevabım ‘hayır’ olacaktır. Çünkü biz bir yardım için buradayız. Ve bu düşünce bizi yormuyor. Gördüğünüz gibi buradaki herkes güzel vakit geçiriyor.

tuna

Georgiana Kuyumcu (Romen): Eşim Türk. Uzun süredir severek görev yapıyorum. Burada gelenekleri ve kültürü tanıtıyoruz.

tuna (4)

Andreea (Romen-lise öğrencisi): Gönüllülük, ‘bir karşılık beklemeden birine yardım etmek’tir. Farklı kültürleri tanıtıyoruz. Kültürlerarası iletişime yardımcı oluyoruz.

tuna (1)Oğuz Salgür (En küçük gönüllü gözlemeci): Gözleme yapmaya bugün başladım. Kendi rekorum 8 saniye. Ara sıra yorulunca dinleniyorum, geziyorum. Festivali çok sevdim.