ABD Temsilciler Meclisi, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ni (IFLC) resmen tanıdı. California Milletvekili Juan Vargas’ın dün Temsilciler Meclisi’nde okuduğu bildiriyle IFLC ABD’nin akredite ettiği ender yabancı kuruluşlar arasına girdi.
ABD Temsilciler Meclisi, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ni (IFLC) resmen tanıdı. California Milletvekili Juan Vargas’ın dün Temsilciler Meclisi’nde okuduğu bildiriyle IFLC ABD’nin akredite ettiği ender yabancı kuruluşlar arasına girdi. ABD yasama sistemine göre, Meclis’te okunan bildiriler (floor speech) kayıtlara ‘yasa’ gibi geçiyor.
Washington’da bu yıl ikinci kez yapılan IFLC’de renkli görüntüler oluştu.
California milletvekili Vargas, Meclis’teki konuşmasında IFLC’nin dünyanın çok kültürlülük ve barışına önemli katkılar yaptığını, insanlar arasında kaynaşmaya vesile olan oluşumun küresel desteği hak ettiğini vurguladı. Dünyanın dört bir tarafında yaşayan öğrencilerin IFLC sayesinde kendi kültürlerini tanıtma imkanı bulduğunu hatırlatan Vargas, evrensel değerler ile insani ortak değerleri dünyaya yayma hedefiyle birlikte, uyum içinde çalışan IFLC öğrencilerini tebrik etti. Vargas konuşmasının sonunda IFLC ile ilgili beratı kurumun temsilcisi Faruk Taban’a takdim etti. IFLC’nin dünyanın sayılı büyük organizasyonlardan olduğunu vurgulayan Milletvekili, her yıl onlarca ülkede 160 farklı ülkeden gelen katılımcılarca yapılan festivallerin göz doldurduğunu belirtti. Washington’un bu yıl ikinci kez IFLC festivaline ev sahipliği yaptığını vurguladı. ABD’nin IFLC’yi resmen tanıması organizasyonun bundan sonraki etkinliklerini olumlu katkı sağlaması bekleniyor.
Juan Vargas (solda), IFLC ile ilgili beratı kurum temsilcisi Faruk Taban’a takdim etti.
124 ülkeden öğrenci katıldı
IFLC öğrencileri Washington programı çerçevesinde bazı üst düzey devlet yetkilileri ve milletvekillerince kabul edildi. 124 ayrı ülkeden gelen öğrenciler düzenlenen etkinliklerde kendi kültürlerini tanıtma imkanı buldu.
Dünya barışı için…
Dünya barışına katkı sunmak hedefiyle 2003 yılında Türkiye merkezli ‘Türkçe Olimpiyatları’ adıyla başlayan IFLC aradan geçen 16 yılda küresel bir boyut kazandı. Bu yıl 14’üncüsü şubat ayında Filipinler’de başlayan festival yıl sonunda kadar Romanya, Brezilya, Mozambik, Fas gibi onlarca ülkeyi ziyaret edecek. Türk hükümetinin 3 yıldır Türkiye’de düzenlenmesine engel olduğu festivalin başta ABD olmak üzere yüzlerce devletten hüsnü kabul görmesi dikkat çekiyor.