Romanya Haber

ENES KANTER: MAZLUMLARIN SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUM.. HOCAEFENDİ’YE GÜVENİM İKİYE KATLANDI

O bir NBA yıldızı. Genç yaşında kırdığı rekorlarla NBA istatistiklerine, oynadığı takımların tarihine şimdiden geçti. Daha uzun yıllar Türkiye’yi temsil edecek ve başarılarına yeni rekorlarına da şahitlik edeceğiz. Enes Kanter’in NBA performansı kadar özel hayatı da ABD ve dünyanın gündeminden düşmüyor.

Hakkında Erdoğan rejimi tarafından çıkarılmış yakalama kararı var. Enes bahane edilerek bir bilim adamı olan profesör babası mesleğinden ihraç edildi, tutuklandı. Ailesiyle 3 yıldır görüşemiyor. Zira onların daha fazla zarar görmesinden endişe ediyor. Tüm bunların sebebi ise Hizmet Hareketi gönüllüsü olması. Enes Kanter son olarak ‘kaçırılma ve can güvenliği’ endişesi sebebiyle Londra’daki maça takımıyla gitmek istemeyince gündemin bir numarasına oturdu.

ABD ve dünya medyasında hemen her gün röportajları yayınlanıyor. Kendi ve kendisi gibi yüz binlerin hikayesini anlatıyor. ’’Meselem kendi derdimi anlatmak değil, benim durumumda olan yüz binlerce ailenin sesi olabilmek istediğim için konuştum medyaya. En başından beri de sesi duyulmayanların sesi olabilmek icin sesleniyorum herkese.’’ diyor.

Enes Kanter, Tr724‘ten Hasan Cücük’ün sorularını cevaplandırdı:

⁃Can güvenliği sebebiyle takımınla birlikte İngiltere’deki maça gidemeyeceğini açıklamandan sonra adeta tüm projektörler üzerine döndü. Zira bir NBA yıldızı ‘öldürülebileceğinden ve kaçırılabileceğinden’ bahsediyordu. Doğal olarak bu ifadelerin infial uyandırdı? Dile getirdiğin türden bir girişim oldu mu ya da sana böyle bir bilgi ulaştı mı?

Can güvenliğinden endişe ettirecek boyutlarda tehditler alıyor musun? ‘Dikkatli olman’ konusunda kurum, kişi ve yetkililerden uyarılar oldu mu?

⁃Erdoğan rejimi Moldova, Endonezya, Moğolistan, Azerbaycan gibi yerlerden eğitimcileri kaçırdı. Ancak bu hukuksuzluklar dünya kamuoyunda yeterince yer bulmadı. Bu ihtimali senin dile getirmenle ‘rejimin uzun kolları’ gündem oldu. Korkuyor musun Enes?

-Aldığın tedbirler var mı? ABD’de kendini güvende hissediyor musun?

BENİM DURUMUMDA YÜZ BİNLER VAR

⁃ABD Televizyonlarından Alman medyasına, çok geniş bir yelpazede mağduriyetini ve senin gibi olan binlerce insanın sorununu dile getirdin, getiriyorsun. Russell Westbrook’tan Preet Bharara’ya, insan hakları örgütlerinden senatörlere kadar önemli bir kesimden de destek gördün. Bu ilgiyi neye bağlıyorsun?

⁃Hidayet Türkoğlu ile ‘vize-propaganda’ polemiği yaşadınız. Oray Eğin de ‘seyahat belgen’ olduğu için yurt dışına çıkamadığını yazdı. Ulusalcı basın ve Havuz medyası bunu polemik konusu yaptı. Bu tartışmayı bize özetleyebilir misin?

-Maçlar için veya seyahat amacıyla ABD dışına çıkmanda bir engel yok o halde. Vize meselesi nedir?

⁃New York Knicks’te başarılı bir sezon geçiriyorsun. Bir taraftan bakıldığında da basketbolun dışında siyasi bir gündemin içindesin. Takım arkadaşların başta olmak üzere, kulüp yöneticilerinden ve taraftarlardan tepki gösteren oluyor mu? Bunlara cevabın ne yönde oluyor?

15 TEMMUZ GÜNÜ HOCAEFENDİ’YE GÜVENİM İKİYE KATLANDI

⁃Keith Olberman, eski Sabah Gazetesi ABD Temsilcisine, “Diktatörünüz sahte bir darbe sergiledi, aptaldınız bunu sorgulamadınız bile” diye tepki gösterdi. Sen de bir röportajında 15 Temmuz Günü Fethullah Gülen ile beraber aynı ortamda olduğunu söyledin. Olberman’ın açıklamasıyla birlikte o gün Gülen’in kaldığı yerde yaşananları bize özetler misin? Eminim çok sayıda insan bu bilgiyi 2.5 yıl sonra ilk kez öğrendi.

-Neden?

⁃Başkan Trump ile görüşme yapacağın medyaya yansıdı. Bu konuya ilişkin detayları bizimle paylaşabilir misin?

ZALİMLER SESİNİ GÖĞE ÇIKARIYORSA, MASUM GÖK ÖTESİNE YÜKSELTMELİ

⁃İnsanın yaşadıklarından etkilenmemesi mümkün değil. Yaşadığın bu süreç basketboluna nasıl yansıyor? Kendini nasıl motive ediyorsun?

⁃Son sorumuz basketbolla ilgili olsun? Transfer konusunda ne söylemek istersin?