Romanya Haber

Romanya ve Türk futbolunun acı kaybı: Gheorghe Mulţescu 72 yaşında hayatını kaybetti

Romanya ve Türk futbolunda önemli izler bırakan Gheorghe (Gigi) Mulţescu, yakalandığı zatürre nedeniyle kaldırıldığı Bükreş Acil Hastanesi’nde (Floreasca) Pazar sabahı (15 eylül 2024) 72 yaşında hayatını kaybetti.

Romanya ve Türk futbolunda önemli izler bırakan eski futbolcu ve teknik direktör Gheorghe (Gigi) Mulţescu, 72 yaşında hayatını kaybetti. Alzheimer’in yanında Zatürre’ye de yakalanınca Bükreş’teki Acil Floreasca Hastanesine kaldırılan Mulţescu, pazar sabahı (15 Eylül) hayatını kaybetti.

BÜKREŞ’TEKİ DİRİLİŞ (REÎNVIEREA) MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ

72 yaşında hayatını kaybeden ünlü teknik direktör Gigi Mulţescu, Bükreş’teki Diriliş (Reînvierea) Mezarlığında askeri törenle toprağa verildi. Mulţescu’nun cenaze törenine; ailesi, yakınları futbolcu arkadaşları ve futbol camiasının tanınmış isimleri katıldı. Son veda töreninde duygulu anlar yaşandı.

51 yıllık eşi Sonia Mulţescu, Gigi’nin alzheimer nedeniyle son haftalarda çok zor bir dönem geçirdiğini açıkladı.

FUTBOL KARİYERİNE STEAUA’DA BAŞLADI

Futbol kariyerine ilk olarak 1963 yılında orta saha oyuncusu olarak Steaua’da başlayan Multescu, ardından Jiul Petroşani, Dinamo Bükreş’te forma giydi. Ardından eski takımı Autobuzul Bucharest, UTA Arad, Rapid Bükreş ve en son Poiana Câmpina’da top koşturdu. Dinamo Bükreş’te top koştururken takımı 3 Romanya Şampiyonluğu kazandı.

‘SMURD’ LAKAPLI MULŢESCU, 15 KEZ MİLLİ TAKIM FORMASI GİYDİ

Romanya’da çevresinde zor durumlardaki takımları kurtarması için çağrılması nedeniyle ‘SMURD’ lakabıyla tanınan Multescu, 1974-1983 yılları arasında 15 kez Romanya Milli Takımının formasını giydi.

TÜRKİYE VE ROMANYA’DA ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTI

Antrenörlük kariyerinde sırasıyla: Dinamo Bükreş, Dacia Unirea Brăila, Samsunspor, Kayseri Erciyesspor, Adanaspor, Ankaragücü, Sportul Studențesc, Astra Ploiesti, Gaziantepspor, Politehnica Timisoara, Petrolul Ploiesti, Jiul Petroşani, FC Braşov, FC Vaslui, Kahramanmaraşspor ve Cluj, Progresul Bükreş, Ceahlăul Piatra Neamţ, Al Taawon, Delta Tulcea, Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaş, Al Ettifaq, FC Voluntari ve Craiova gibi takımları çalıştırdı.

ESKİ TAKIMI DİNAMO VE ÜNİVERSİTATEA CRAİOVA’DAN TAZİYE MESAJI

Eski görev yaptığı Dinamo Bükreş ve Universitatea Craiovanın sosyal medya hesabından yayınlanan taziye mesajlarında eski teknik adam kaybetmenin üzüntüsü dile getirildi. Dinamo Bükreş’in mesajında; “Tüm Dinamolular, yaptığın her şey için sana teşekkür ediyor, Gigi Mulțescu! Daima örnek modelimiz olacaksın!”

Universitatea Craiova’dan yapılan açıklamada ise; “Eski teknik adamımız Gigi Mulţescu, bugün aramızdan ayrıldı. Unutulmaz hatıralar için teşekkürler. Huzur içerisinde uyusun.” denildi.

SAMSUNSPOR’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kırmızı beyazlı kulübün sosyal medya hesabından, Romen teknik adamın vefatıyla ilgili olarak bir başsağlığı mesajı yayımlandı: “Kulübümüzde 1993-1997 ve 2003-2004 sezonlarında teknik direktör olarak görev yapan Gheorghe Mulțescu’nun vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Futbol dünyasında iz bırakan değerli hocamızın kaybı camiamız için büyük bir kayıp olmuştur. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

SAMSUNSPOR İLE BALKAN KUPASI’NI KAZANDI

Multescu, Samsunspor’da iki ayrı dönemde teknik direktörlük yaptı. İlk dönemi 1993-1997 yılları arasında gerçekleşirken 133 maçta takımın başında sahaya çıktı. Samsunspor tarihinin en önemli başarısı olan Balkan Kupası zaferinin mimarı olan Multescu, kırmızı beyazlıların gönlünde taht kurmuştu. İkinci dönemi ise daha kısa sürdü. 2003 yılında Samsunspor’a geri dönen tecrübeli hoca, 6 maç görevde kalabildi.

TÜRKİYE’DE 6 TAKIM ÇALIŞTIRDI, FUTBOLA ÖNEMLİ İSİMLER KAZANDIRDI

Teknik direktörlük kariyeri boyunca büyük başarılar elde eden Gigi Mulțescu, Türk ve Romen futbolseverlerin gönlünde unutulmaz bir iz bıraktı. Türk vatandaşlığı da bulunan Mulțescu, kariyerinde Türkiye’de birçok takımda görev aldı. Samsunspor dışında Kayserispor, Kahramanmaraşspor, Adanaspor, Ankaragücü ve Gaziantepspor’da da teknik direktör olarak çalıştı.

BİR ÇOCUK BABASIYDI

13 Kasım 1951 Botoroaga (Teleorman)’da dünyaya gelen ve 15 Eylül 2024 Bükreş’te hayatını kaybeden Gigi Mulțescu 1 çocuk (Cătălin Mulțescu) babasıydı.