Romanya Haber

Galaţi ve Vaslui illerinde sel felaketi: 6 ölü

Dün gece başlayan ve 24 saatte metrekareye 150 litreden fazla yağışın düştüğü sel afetinde 4 kişi hayatını kaybetti.

Romanya’nın doğusundaki Galaţi ve Vaslui illerinde dün gece yağan yoğun yağış sonrasında meydana gelen sel felaketinde 6 kişi hayatını kaybetti. Selden iki ildeki 19 köy ve belde etkilenirken, yer yer 2 metreye çıkan su taşkınları nedeniyle ev ve yollar çamur ve molozlarla doldu.

24 SAATTE METREKAREYE 150 LİTRE YAĞIŞ DÜŞTÜ

Dün gece başlayan ve 24 saatte metrekareye 150 litreden fazla yağışın düştüğü sel afetinde bölgedeki 19 köy ve belde su altında kaldı. Yaklaşık 6 bin ev selden zarar gördü. 20 bin kişi evsiz kaldı. Evler, sokaklar, su, çamur ve birikintilerle doldu.

SON 14 YILIN EN BÜYÜK SEL FELAKETİ

Galaţi ve Vaslui illerinde yaşanan son 14 senenin sel felaketinde (Boris Kasırgası) ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

İçişleri Bakanlığı, sel felaketinde yaklaşık 6 bin evin hasar gördüğünü, bölgede yaşayan yaklaşık 20 bin kişinin afetten olumsuz etkilendiğini açıkladı. Bölgede evsiz kalan sel mağdurları için çadırlar kurulurken, hasar tespit çalışmaları ise devam ediyor.

5 BİN ÖĞRENCİ OKULA GİDEMİYOR

Bölgeyi ziyaret eden Eğitim Bakanı Ligia Deca da selden etkilenen 41 okulda eğitime ara verildiğini açıkladı. Okula gidemeyen öğrenci sayısı ise 5 bin öğrenci olarak açıklandı.

Selden yaklaşık 6 bin ev etkilenirken şu ana kadar binlerce kişinin tahliye edildiğini açıklayan Acil Durum Müfettişliği, bölgede kırmızı alarm (RoAlert) uyarısı yayınlarken, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

IOHANNİS: AFET MAĞDURLARI İLE TAM DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Afetten etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileten ve kendileriyle dayanışma içerisinde oldukları mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, selden etkilenenlerin yaralarını sarmak için her türlü çabanın sürdürüldüğünü açıkladı.

BAŞBAKAN CİOLACU BÖLGEYİ ZİYARET ETTİ

Afet bölgesini ziyaret eden Başbakan Marcel Ciolacu, sel felaketinin yaşandığı yerleri yerinde inceledi.