Romanya Haber

79 yaşına giren Mircea Lucescu için emeklilik yok

Futbolculuk ve özelliklede teknik adamlık kariyeri ile Türkiye, Ukrayna İtalya’da bir çok başarıya sahip olan Romanya’nın usta teknik adamı Mircea Lucescu, 29 Temmuz Pazartesi günü 79 yaşına girdi. Sevenleri ünlü teknik adama sosyal medya üzerinden doğum günü mesajları gönderdi.

EMEKLİLİĞİ DÜŞÜNMÜYOR

Spor medyasında da ilginç sürprizlerle usta teknik adamın doğum günü kutlandı. Dünya futbolundaki sayılı isimler arasında yer alan efsane teknik adam Mircea Lucescu, emekliliği düşünmediğini belirterek, halen görev için Romanya Milli Takımı dahil bir çok kulüple görüşmeler gerçekleştiriyor.

63 YIL ÖNCEKİ FUTBOLCU KİMLİK KARTI HEDİYE EDİLDİ 

Kendisine bir gazeteci tarafından 1961 yılında henüz 16 yaşındayken futbolcu kimlik kartı hediye edilen Mircea Lucescu, anlamlı hediye için şaşkınlığını gizleyemedi ve “Ben de unutmuştum bunu..” şeklinde tepki verdi.  

ROMANYA MİLLİ TAKIMINDA 2. LUCESCU DÖNEMİ Mİ?

Mircea Lucescu’nun Romanya Milli Takımı teknik direktörlüğü teklifini kabul ettiği iddia edildi. 79 yaşına giren Lucescu’nun Futbol Federasyonu (FRF) Başkanı Răzvan Burleanu’nun 2 yıllık sözleşme teklifini yüzde 99 oranında kabul ettiği ileri sürüldü.

FRF kaynaklarından edinilen bilgilere göre, daha önce (1981-1986) arasında Milli Takım Teknik Diröktürlüğü yapan Lucescu’nun 2. dönemi ile ilgili kesin kararını Perşembe günü vereceği açıklandı.

Edi Iordănescu’nun milli takımdan ayrılması ile yeni teknik direktör arayışını sürdüren Futbol Federasyonu (FRF) Başkanı Răzvan Burleanu, daha önce Gheorghe Hagi’ye teklif yapmış ancak Hagi, Farul Constanța’daki yoğunluğunu gerekçe göstererek teklifi reddetmişti.

Mircea Lucescu’ya 1961 yılında (16 yaşındayken) verilen futbolcu kimlik kartı