Romanya Haber

Doğu Avrupa’nın ilk futbol müzesi Bükreş’te açılacak

Doğu Avrupa’nın ilk futbol müzesi, eylül ayında Bükreş’te açılacak.

Doğu Avrupa’nın ilk futbol müzesi, Bükreş’in tarihi merkezinde açılacak. Başkent turizmine de ivme kazandırması beklenen merkezde çok sayıda sergi alanı, özel ekranlı interaktif oyun, spor merkezi, mağaza ve kafe yer alacak. Müze ziyaretçileri, zaman zaman davet edilecek Romanya ve dünyanın efsane futbolcuları ve idolleri ile tanışma ve birlikte maç izleme imkanı bulacak.

MÜZEDE NELER GÖREBİLECEKSİNİZ?  

Bükreş Futbol Müzesi Müdürü Romeo Bănică, müzenin, sadece Romen futboluna değil, aynı zamanda uluslararası futbol ve oyunculara da hitap edeceğini söyledi. Futbolseverler; müzede, adını tarihe yazmış yabancı oyuncuların veya ünlü Romen oyuncuların değerli eşyalarından oluşan etkileyici bir koleksiyonu ziyaret edebilecek.  

Maradona’nın 1983-1984 sezonunda Barcelona’da giydiği forma, Hagi’nin, 1990-1991 sezonunda Real Madrid’de giydiği forma (beyaz versiyon) müzede yer alacak. Yine, Ronaldo’nun forması, Ronaldinho ile Roberto Carlos’un imzaladıkları Brezilya milli takımı formaları gibi birçok ünlü futbolcunun eşyalarını müzede görmek mümkün.  

MAÇLARIN EN İYİ İZLENECEĞİ MERKEZ OLACAK

Bükreş’te maçları stadyum atmosferinde izlemek isteyenler için en iyi adresin Bükreş Futbol Müzesi olacağını söyleyen Müze Müdürü Romeo Bănică, müzede sergi alanlarının yanı sıra, futbolla ilgili çok sayıda etkinlik merkezinin de bulunacağını açıkladı.

EYLÜL AYINDA AÇILIŞI YAPILACAK

Halen Müze ile yatırımlar devam ederken, resmi açılışını önümüzdeki eylül ayında yapmayı planladıklarını belirten Bănică, ilk 12 ayda 200 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi. Müze ile ilgili detaylı ayrıntıyı www.footballmuseum.ro  adresinde bulmak mümkün.