Romanya Haber

10 adımda dijital covid seyahat sertifikası nasıl hazırlanır?

Avrupa Birliği Üye devletlerine girişte, sertifikaların doğrulanması QR kodu taranarak yapılacak. Kullanıcı sertifika listesinden bu koda erişebilir ve görüntüleyebilir - sertifikayı seçerek ve yazdırılabilen belgeyi pdf formatında indirip kağıda dökebilirsiniz.

Romanya, 1 Temmuz’dan itibaren Covid dijital seyahat sertifikasının alınabildiği gelişmiş web platformunu https://certificat-covid.gov.ro hizmete açtı.

Hazırlanan sertifika ile Avrupa Birliği’ndeki herhangi bir üye devlete girişte rahatça seyahat imkanı sağlanıyor. Sertifika, hem dijital hem de kağıt üzerinde basılı olarak sunulabiliyor.

Salgın döneminde güvenli seyahat etmeyi sağlayan belge 10 adımda hazırlanabiliyor:

– Aşı sertifikası oluşturmak için uygulanan serum tipini, aşının yapıldığı ilçeyi seçin ve aşının yapıldığı aya karşılık gelen sayıyı girin.

– COVID sonrası iyileşme sertifikasını oluşturmak için testin yapıldığı ilçeyi ve kişinin pozitif çıktığı ayı seçin.

– Test sertifikasını oluşturmak için testin yapıldığı ilçeyi ve yapıldığı ayı seçin. Bu tür bir sertifika için geçerlilik süresi negatif testten itibaren maksimum 72 saattir.

SERTİFİKA İLE İLGİLİ BAZI ÖNEMLİ BİLGİLER:

Avrupa Birliği Üye devletlerine girişte, sertifikaların doğrulanması QR kodu taranarak yapılacak. Kullanıcı sertifika listesinden bu koda erişebilir ve görüntüleyebilir – sertifikayı seçerek ve yazdırılabilen belgeyi pdf formatında indirip kağıda dökebilirsiniz.

Dijital covid sertifikasıyla ilgili merak ettiğiniz her konuda 021.414.44.25 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.