Romanya Haber

UEFA’dan Romen hakeme ‘uygunsuz tutum’ cezası

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Paris Saint-Germain (PSG) ile Medipol Başakşehir arasında aralık ayında Fransa’da oynanan Şampiyonlar Ligi maçında yardımcı antrenör Pierre Webo’ya yönelik kullandığı ifadeler yüzünden Romanyalı hakem Sebastian Coltescu’ya sezon sonuna kadar men cezası verdi.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu’nun yaptığı açıklamada, Coltescu’ya 30 Haziran’a kadar verilen men cezasının gerekçesi, ırkçı ifade değil ‘uygunsuz davranış’ olarak anlatıldı. Romanyalı hakem yasaklı süre içinde eğitime tabi tutulacak.

Maçın yardımcı hakemi Octavian Sovre’ye ise kınama cezası verilirken, aynı eğitim kapsamına o da alındı.

Kararda, Medipol Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Achille Webo’ya ‘sportmenliğe aykırı hareket’ nedeniyle bir maç ceza verildi.

NE YAŞANMIŞTI?

8 Aralık 2020’de Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda PSG ile Medipol Başakşehir arasında oynanan maç 0-0 devam ederken, 17. dakikada yardımcı antrenör Pierre Webo bir pozisyon sonrası itirazda bulunmuş, karşılaşmanın dördüncü hakemi Coltescu, bu durumu maçın hakemine aktarırken ‘ala negru-şu siyahi olan’ tanımlaması yapmıştı.

Olayın ardından iki takım oyuncuları da hakemler değişmeden maça devam etmeyeceklerini belirterek sahadan çekilmişti. UEFA’nın hakemleri değiştirmesinin ardından maç ertesi gün tamamlanabilmiş, yaşanan olaylar dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı.