Romanya Haber

Türkiye, Euro 2020’de A grubuna düştü

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2020) A Grubu’nda İtalya, İsviçre ve Galler ile eşleşti.

Kura çekimi Romanya’nın başkenti Bükreş’te Romexpo fuar merkezinde gerçekleşti. Türkiye 3. torbadan katıldığı kura çekiminde, A grubunda İtalya, İsviçre ve Galler ile aynı gruba düştü.

ŞENOL GÜNEŞ: iTALYA’YI YENMEK İSTİYORUZ

Kura çekimi sonrası Türkiye’nin gruptaki şansını değerlendiren A Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş, İtalya’ya karşı oynayacakları ilk maçı kazanmak istediklerini söyledi. Güneş, “Genelde açılış maçları sürprizlere sahne olabiliyor. İtalya 10 maçını da kazandı, güçlü geliyor. İnşallah ilk mağlubiyetlerini bizden alırlar.” temennisinde bulundu. A Milli Takım teknik direktörü, turnuvadaki hedeflerini ‘güzel maçlar oynamak, turnuvaya ses ve renk getirmek’ olarak anlattı.

TFF Başkanvekili Servet Yardımcı

BAKÜ’DE KENDİ SAHAMIZDA GİBİ OLACAĞIZ

Gruptaki bazı maçların Bakü’de oynanacak olmasını değerlendiren teknik direktör Güneş, ”Uzun bir seyahat olsa bile Azerbaycan’da kendi sahamızda gibi oynayacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

TFF BAŞKANI: TAKIMA GÜVENİYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, takıma güvendiğini, açılış maçında İtalya’yı yenme ümidi taşıdığını söyledi. Başkan Özdemir, ana hedefi ‘gruptan çıkmak’ olarak zikretti.

MANCİNİ, KURADAN MEMNUN

İtalya teknik direktörü Mancini, Türkiye’de çok dostları olduğunu kaydederek, aynı gruba düşmekten mutlu olduğunu belirtti. Mancini, Güneş’in takımını, ‘’Yeni nesilden genç ve iyi oyunculara sahip. Bunu eleme maçında Fransa’ya karşı gösterdiler.’’ sözleriyle övdü.

A grubunun ilk sırasını çeken Türkiye, ev sahibi İtalya ile 12 Haziran’da Roma stadında açılış maçını oynayacak. Milli takım gruptaki kalan maçlarını Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de oynayacak.