Romanya Haber

Cüneyt Özdemir: Halkbank davasında sanık koltuğuna Erdoğan oturtulacak

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Amerika’da dün açıldığı açıklanan Halkbank soruşturmasında sanık koltuğuna cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oturtulacağını iddia etti.

Bugün öğlen saatlerinde CNN Türk yayınına bağlanan Cüneyt Özdemir, dün açılan soruşturmayı Halkbank genel müdür yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davanın ikinci bölümü olarak gördüğünü söyledi. Özdemir izlenimlerini şöyle anlattı: “Halkbank davasında çok büyük tuhaflıklar vardı. Savcılar bir noktaya kadar geliyorlar. O noktadan sonra devam edebilirler ama devam etmiyorlardı. ‘Sanki bir şeyleri bir başka duruma ekliyorlar. Bir başka duruma saklıyorlar’ demiştim. İşte bu ek iddianameyle Halkbank davasının birebir kopyası ama ikinci bölümü başlıyor.”

“SANIK KOLTUĞUNDA ERDOĞAN OLACAK”

Yeni açılan soruşturmada Halkbank’ın yargılanacağını kaydeden gazeteci Cüneyt Özdemir, aynı davayla ilgili bir süre tutuklu kaldıktan sonra tanık olmayı seçerek serbest kalan Reza Zarrab’ın ikinci bölümde tanık olarak yer alacağını söyledi. Sanık sandalyesinde kimin olacağını Özdemir şöyle öngörüyor: “Size çok önemli kendi yorumumu söyleyeyim. Bu davanın sanık koltuğuna da bence Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı oturtacaklar. Çünkü bir önceki davada pek çok ilişkiyi getirmişler oraya kadar tutmuşlardı. Bazı iddialar vardı. Bu iddiaları Rıza Sarraf’a sormamışlardı, üzerine gitmemişlerdi. Emin olun bu ikinci bölümde bunu göreceğiz.”