Romanya Haber

110 SANTİMETRE GENİŞLİĞİNDEKİ DÜNYANIN EN DAR SOKAĞI, BRAŞOV’U ZİYARET EDEN TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI

ROMANYA HABER / BRAŞOV  

Dünyanın en dar sokakları arasında gösterilen 110 santimetre genişliğindeki Braşov’un ”Sfoara Braşovului- Braşov’un Halatı”, şehri gezen turistlerin ilgi odağı. Braşov Kalesinin içerisinde yer alan tarihi sokak; sergi, müzik ve kültür-sanat aktiviteleri ile dikkat çekiyor.

15. yüzyıldaki ortaçağ kalesi Braşov’daki itfaiyeciler için ‘acil geçit koridoru’ olarak inşa edilen “Sforii Sokağı”, 110 ila 135 santimetre genişliğinde ve 83 metre uzunluğunda.

Braşov Tanıtım ve Kalkınma Derneği ile Braşov Belediyesi işbirliği ile ‘Sfoara Braşovului”, açık hava müzesi haline getirilerek çeşitli; sergi, mini, konser gibi sanat etkinlikleri ve çocuklara yönelik programlar düzenleniyor. Sokağı gezen ziyaretçiler, kurulan 6 metrelik bir pano üzerine duygularını ve düşüncelerini hatıra olarak yazabiliyor.

Sanatçılar, sokağın 23 pencereden manzarası ve Tampa dağına bakan enfes uzantısı ile misafirlerine muhteşem bir manzara sunuyor.

Tarihi sokak; ünlü Amerikan gazetesi Huffington Post’ta “yer alan gezi haberinde de “Dünyanın en dar sokağı” başlığı ile yer almış.

Cerbului ile Poarta Schei arasında yer alan Sforii sokağı, 2003 yılında restorasyon geçirmiş.

Bir zamanların itfaiyecilerine hizmet veren renkli sokak, şimdilerde, Braşov Kalesindeki tarihi yerleri gezen sanatsever turistlerin geçit noktası üzerinde bulunuyor. Ziyaretçiler, sokağı gezerken bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek enfes manzaranın keyfini çıkarıyor.