Romanya Haber

TRT’ye Yayıncılık Eleştirisi: ‘İyi De, Kardeşim, O Golü Hakan Şükür Attı’

Yazar Ümit Kıvanç: Spiker “finallerde en erken golü atma payesi bize ait” diyemedi. Niye? Çünkü o golü bugün tarihten kazınmak istenen bir futbolcu atmıştı. Yarın ne olacak?
Dünya Kupası Rusya’da bütün heyecanıyla devam ederken Hırvatistan-Danimarka maçında yaşanan olay dikkatlerden kaçmadı. TRT spikeri, Dünya Kupası karşılaşmasında ‘en erken gol’le ilgili Hakan Şükür’ün Türkiye Milli Takımı adına attığı golden söz edemedi.
Gazete Duvar yazarı Ümit Kıvanç“Hakan Şükür’ün 2002 Dünya Kupası’nda Güney Kore maçının onuncu (10,8) saniyesinde attığı gol, Dünya Kupası “finalleri”nin en erken golü. Spiker “finallerde en erken golü atma payesi bize ait” diyemedi. Niye?” sorusunu sorduktan sonra, şunları yazdı:
“TRT spikeri, bir Dünya Kupası karşılaşmasında skorun bu kadar erken 1-1 oluşundan ötürü kapıldığı haklı heyecanla, “erken gol” konusunda birkaç söz etmeye niyetlendi. Üstelik bunu yapması özel sebeple de hem gerekli hem meşruydu, çünkü Dünya Kupası tarihinde atılmış en erken golün sahibi Türkiye millî takımıydı. Lâkin söz buraya gelemedi.
Çünkü o golü bugün tarihten kazınmak istenen bir futbolcu atmıştı. Yarın ne olacak? “Kupa finallerinde en erken golü atmıştık” bahsi, geçtiği yerden silinecek, görüldüğü her yerde ezilecek. Belki millî gol krallığı istatistiklerinde de “düzenleme”ye gidilecek. İki kuşak sonra, belki, Galatasaray taraftarları, kulüp tarihinin en önemli futbolcularından birinin adını bile duymamış olacak. Hakan Şükür’süz Türk millî takımı tarihi yazılacak, yeni nesiller bu tarihi belleyecek, “Yahu bir Hakan Şükür varmış,” diyen vatan hainliğiyle suçlanacak.”